|

Deset novih stabala pored glavnih sarajevskih saobraćajnica

Deset novih stabala pored glavnih sarajevskih saobraćajnica
4
F
FENA
7.2.2013. u 14:53
9
komentara
4

dijeljenja
Deset novih stabala pored glavnih sarajevskih saobraćajnica Foto: Arhiv
Radnici KJKP Park danas su u ulici Zmaja od Bosne na potezu od Pofalića prema Marijin dvoru u zelenom pojasu između saobraćajnice i tramvajske pruge zasadili tri nova stabla.
Također, u Novom Gradu u Bulevaru Meše Selimovića u blizini objekta ASA postojeći drvored obogaćen je sa četiri nova odrasla stabla. Osim toga na Ilidži, u naselju Stup, uz glavnu saobraćajnicu u blizini HECO pijace radnici Parka zasadili su još tri stabla.

Današnju sadnju stabala podržale su i općine Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidža, a jedno stablo u ulici Zmaja od Bosne zasadili su načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i izvršni direktor Sektora održavanja javnih zelenih površina preduzeća Park Suad Hećo.

Podršku sadnji stabala u Bulevaru Meše Selimovića u Novom Gradu također je dao i općinski načelnik Semir Efendić, a sadnji u naselju Stup načelnik Ilidže Senaid Memić.

Parkova akcija sadnje odraslih stabala nastavit će se i u narednom periodu, a njen cilj je ozelenjavanje javnih površina u glavnom gradu BiH.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...