|

FOTO
/
"Saradnja policija BiH i Srbije ići će uzlaznom linijom"

"Saradnja policija BiH i Srbije ići će uzlaznom linijom"
0
S
SRNA
22.1.2011. u 08:30
13
komentara
0

dijeljenja
"Saradnja policija BiH i Srbije ići će uzlaznom linijom" Stanislav Čađo i Sadik Ahmetović (Foto: SRNA)
Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović rekao je u Beogradu da je saradnja policija iz BiH i Srbije veoma dobra i da je uvjeren da će ona u narednom periodu ići uzlaznom linijom.
"Vjerujem da će obje zemlje sutra biti i kandidati i članice EU, a poglavlja koja treba završiti policija i pravosuđe su najzahtjevnija u pristupanju EU", rekao je Srni Ahmetović koji je sinoć u beogradskom Sava centru prisustvovao proslavi dva vijeka postojanja MUP-a Srbije.

On je naveo da kriminalci u regionu ni tokom rata nisu raskidali saradnju i veze i da su uvijek išli "korak naprijed" u odnosu na saradnju među državama.

Foto: SRNA Foto: SRNA

"Nadam se da smo smanjili taj raspon. Cilj nam je da idemo korak ispred kriminalaca", naglasio je Ahmetović.

On je rekao da saradnja policija u regionu ide korak ispred politike.

Ahmetović je podsjetio na zajedničke akcije BiH i Srbije, poput nedavnog hapšenja osumnjičenih za krađu automobila, navodeći da slične zajedničke akcije traju i da će ih biti i u budućnosti.

Foto: SRNA Foto: SRNA

On je dodao da je delegacija iz BiH došla u Beograd na poziv ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića na proslavu dva vijeka MUP-a Srbije kako bi iskazali čast, zajednički proslavili jubilej MUP-a i time još više stabilizovali policijsku saradnju.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...