Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zna se sta Svjetlo rijeci predstavlja. Hercegovci mogu da osnuju svoj NDH list i slobodno propagiraju tu ideologiju. Vidjecemo ko ce imati vise citalaca.
@ZDS... Zbog fra Bojića ne gubim vjeru u ljude. On nije "kritičar iz reda katoličke zajednice", kako si ga okarakterisao, vec je prvenstveno - covjek. Ali ti to ne mozes da shvatis, to prevazilazi granice tvog skucenog razmisljanja, zato se niti necu truditi da komentarisem ono sto si naveo, jer za takve kao ti niti imam vremena, niti energije, niti prostora u glavi. Iskreno te zalim i nadam se da ces u jednom trenu svog zivota poceti zivjeti po Isusovom nauku, kao casni fra Bojic. bdw, katolicka zajednica podrazumijeva zajednicu VJERNIKA (koji postuju i slijede Isusovu rijec), a ne fanaticnih obozavaoca fasizma... tako da on niti ne kritikuje pripadnike TE zajednice, vjeruj mi :)))
i ja podržavam fra Bojića i do daljnjeg prekidam saradnju sa katoličkom crkvom.
Koliko sam ja shvatila smijenjeni gospodin je bio realan kriticar drustva u kom zivimo, bez navijackog novinarstva, te je kao takav nepozeljan puku koji cita "Ustasku vojnicu". E, sad, ako je taj i takav puk u vecini, onda se kao takav davno odmetnuo od Boga, a od crkve... hm... svi sve znamo, pa ne bih dalje ni komentarisala. Samo cu reci da je zalosno sto su vjerske ustanove vise u sluzbi politike nego Boga... ili neko misli i da je Bog clan HDZ-a??? U svakom slucaju puk se odmece od crkve koja bi da propovijeda da je vrijednost biti prvenstveno COVJEK, a ne katolik i/ili Hrvat... jadan je to puk...
Kuda svi Turci tu i mali Mujo! Tako treba da se ponašaju i bojić, jelač, markešić... Nisam nešto primjetio reaane kritičare iz reda islamske i pravoslavne zajednice koji pišu kritike na račun općih interesa naroda koji pripadaju njihovoj vjerskoj zajednici.
Za neupućene Bojić govori o ulozi hercegovačkih franjevaca u udruženom zločinačkom poduhvatu ili ti tkz. "Herceg-Bosni". Otpušten je jer taj projekat još uvijek živi u skutorskim mislima.
Pošto si ti neupućen. Smjena je stigla nakon što je Katoličkoj Crkvi stiglo masu protestnih pisama od strane pripadnika Katoličkog puka u BiH, koji su počeli prijetiti bojkotom Crkve. Od Bojića, Jelača, Markešića i još njih par se traži da ne zloupotrebljavaju franjevačke skuti u promicanju vlastitih političkih ideja koja su u pravilu dijametralno suprotna od onih koji narod u Bosni percipira. Neka skinu te mantije i nastupe kao obični građani, onda će vidjeti koliko ih se ozbiljno shvaća i koliko je jaka njihova politika. Ti ljudi jednostavno svojim politikanstvom udaljavaju vjernike od crkve.