Komentari (147)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kako ce ovo utjecati na cijenu goriva
@AZ09 to se kaže totalno Arapsko-Turska dominacija, jer ako već gledamo šta Bošnjaci govore (da su domicilni stanovnici) reko bi da nema nikako Bošnjaka među rođenima, sa time naravno dodajem i da se u startu djeca vjerski opredjeljuju (naravno nemam protiv toga ništa).
Vala sa tim imenom Davud usrashe svi, svako drugo dijete Davud!
Samo da citiram. najčešća imena tokom prošle godine, pa je li po njima jasan sastav stanovnika multietničke BIH? prekrižite me opet!
Da se raumijemo vi poznavaoci religija i ostalog: Sara je hebrejsko iliti jevrejsko (Židovsko ) ime prije svega, kao što je ta religija bila prije hrišćanstva i islama! drugo, davud ne znači ništa, to je samo da ne bi bio David, koje je takođe hebrejsko ime!!!
Što se tiče Sara ili Sarah, stvar je jednostavno. Transkripcija sa arapskog na engleski, ne piše se Sara već Sarah. Google translate prevede ovako: Sara name = اسم سارة. Ovaj harf na kraju se zove te merbuta i po običaju se tako piše ženski rod, znači H na kraju ali se taj H ne izgovara. Još nešto neznalice?
@Genf Sara čisto katoličko ime,Davud iz imena David također čisto katoličko. Jarane, kao prvo, Davud je bio iz porodice Benu Israil (od poslanika Jakuba), kao nacija da, Židovi, a praotac im Ishak, sin Ibrahima (as). A sin mu Ismail je bio praotac Arapa. Što se vjere tiče SVI ONI SU BILI MUSLIMANI. O kakvom kršćanstvu pričaš? 😉
Bolje da ne komentarišem, ban visi nad glavom🤣
Zemlja zaostala u razvoju.
Danas kad roditelji zovu djecu u parku odazovu se bar dva tri psa na sta su ta imena dosla Boze sacuvaj..
Ja ne znam samo od kud se stvorilo "muslimansko" ime. Znam da imaju imena sa lijepim značenjem. Većina prvih sljedbenika Muhameda je zadržala svoje ime od prije (kada su bili mnogobosci). Ne znam samo sta fali imenu Tvrtko, Vuk, Ostoja, Dabiša... Valjda su to bosnjacka imena...
Vidim Hrvati u Hercegovini se drže tradicije i to mi je drago. Tradicionalna ženska imena: Marija, Ana, Iva, Lucija (četiri rodice mi se tako zovu) Marta, Nika, Klara, Laura, to su imena novijeg datuma među Hercegovkama. Muška imena tradicionalna u Hercegovini: Luka, Josip, Ivan, Ante, Matej, Petar, sve biblijska tradicionalna muška imena koja su se davala djeci stoljećima unatrag.
muslimani počeli kršćanska imena uzimati
Pogriješio sam. TO su jevrejska ima, čista.
A Adem i Hava..to je starinsko..samo Davud, Dzan, Ali...kakva lakrdija majka ti vesela..
a benjamin i sarah
Uvijek sam se pitao otkud u bosanskih muslimana (iliti Bošnjaka) toliko njemačkih imena. Nije provociranje, ali ova imena koja ću nabrojati, su prastara Njemačka imena, a popularna su kod Bošnjaka: Armin, Elvira, Larisa, Sabina (Sabine), Jasmina (Jasmin). Ima ih još, ne mogu se sjetiti sad. Ko ne vjeruje neka googla
Meni su mnogo ljepša Sulejman i Hatidža
Blebno me lik na Liviku sa 400m sa m24 a oni moji nisu došli da me dignu