{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Saobraćaj u ulici Hiseta djelimično osposobljen: Dvije trake u funkciji

29.1.2015. u 18:51
5
13
Saobraćaj u ulici Hiseta djelimično osposobljen: Dvije trake u funkciji
5
Dvije trake su puštene za saobraćanje u ulici Hiseta koja je cijeli dan bila zatvorena zbog uviđaja nakon što se sinoć obrušila skela na objektu u izgradnji, a dvojica radnika Famus gradnje izgubila živote. Druge dvije trake će biti obustavljene do daljnjeg, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u Kantona Sarajevo.
Tramvaji još uvijek ne saobraćaju prema Baščaršiji i idu na relaciji od Ilidže do Željezničke stanice. Ministarstvo saobraćaja je za građane obezbijedilo dodatne autobuse GRAS-a i Centrotransa od Zemaljskog muzeja do Baščaršije.

"Mreža je napravljena, očišćeni su žljebovi pruga i čekamo znak da možemo pustiti tramvaje", rekao je za Klix.ba dispečer tramvajskog saobraćaja preduzeća GRAS.

Danas su zabilježene velike gužve, a pripadnici MUP-a KS su na Marijin-Dvoru preusmjeravali saobraćaj, pa su se formirale duge kolone automobila. Građani su pješačili od Marijin-Dvora prema Starom Gradu iako su bili obezbijeđeni autobusi.

GRAS danas nije dozvolio da građani njihove mjesečne karte koriste u autobusima Centrotransa, što je apsurd u ovakvoj situaciji. GRAS nije izašao u susret građanima, iako je vanredna situacija.

"Pokušali smo postići dogovor sa predstavnicima GRAS-a, ali nažalost nismo uspjeli. Građani Sarajeva koji imaju GRAS-ove kupone su mogli koristiti samo zamjenska vozila tog preduzeća. Centrotrans je uveo dodatne linije na zahtjev Ministarstva, ali smo i vidjeli potrebu da odgovorimo zahtjevima putnika. Zabilježene su velike gužve, a umjesto 90 minuta koliko obično traje putovanje autobusa na relaciji Vijećnica- Dobrinja, to je danas trajalo oko tri sata", izjavila je za Klix.ba Aida Smajić, glasnogovornica preduzeća Centrotrans.

Centrotrans je pojačao redovne linije, a ukupno su u saobraćaj ubacili dodatnih 18 autobusa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: