{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sanacija klizišta Podgaj - Svrake privodi se kraju, ali gradnja više neće biti moguća

4.7.2015. u 22:11
41
17
Sanacija klizišta Podgaj - Svrake privodi se kraju, ali gradnja više neće biti moguća
41
Radovi na sanaciji klizišta Podgaj - Svrake u općini Vogošća uglavnom su završeni, a ovo područje zahvaćeno klizištem nakon provedene sanacije monitorinški će se pratiti određeni vremenski period, nakon čega će se moći dati konačna ocjena postignutih efekata sanacije.
Iz Zavoda za Izgradnju Kantona Sarajevo tvrde da gradnja na ovom području više neće biti moguća.

Nermin Hajro iz Službe civilne zaštite Općine Vogošća kazao nam je da izvođači trenutno rade na postavljanju jednog manjeg dijela kanalica za odvodnju površinske vode i sanaciji okolnih saobraćajnica kojima se pristupalo samom klizištu građevinskim mašinama sa materijalom i koje su zbog toga dijelom pretrpjele oštećenja.

On dodaje da je saobraćajnica koja je prolazila kroz ulicu Podgaj, a koja je bila uništena aktiviranjem klizišta, stavljena u funkciju i u njoj su položene instalacije vodovodne mreže, telefona i gasovoda, te je urađeno asfaltiranje.

"Ono što se sada može potvrditi jeste da je lokalitet saniran pod stručnim nadzorom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo uz korištenje kvalitetnih materijala i savremenih metoda sanacije", rekao je Hajro.

Hajro je kazao kako su porodice koje su živjele u tom naselju iseljene nakon kraćeg privremenog smještaja u hotelima na područja općine Vogošća, te da su smještene u stanove Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova u naselju Rosulje u Vogošći.

"Trenutno je u proceduri rješavanje njihovog trajnog smještaja", rekao je Hajro.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: