Vozači su nervozni
46

Sanacija dijela puta Sarajevo - Vogošća stvorila velike gužve u saobraćaju

V. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Od srijede 12. oktobra, na području magistralnog puta Sarajevo - Vogošća u toku su radovi na sanacije dijela puta zbog čega se bilježe nešto veće gužve u saobraćaju, naročito u ranim jutarnjim satima.

Kako je ranije saopćeno, sanacija ovog dijela važnog magistralnog puta kreće od raskrsnice za stadion "Asim Ferhatović Hase" pa sve do naselja Šip.

Za vrijeme izvođenja radova, vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok će vozila iz pravca Vogošće biti preusmjerena na alternativni pravac kroz Jukićevu ulicu.

S obzirom na činjenicu da se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine u ranim jutarnjim satima bilježe gužve u gotovo svakom dijelu grada, zbog izvođenja radova na putu Sarajevo - Vogošća također se bilježe nešto veći zastoji, naročito u jutarnjim satima, što svakako izaziva frustracije građana.

Ipak, ono što predstavlja problem jeste i nemar pojedinih vozača koji ne poštuju postavljene znakove te automobilima prolaze kroz dijelove kojima je zabranjeno saobraćati uslijed izvođenja radova.

Također, kako je zabilježio fotoreporter Klix.ba, saobraćaj iz grada prema Vogošći se odvija nešto brže nego što je to slučaj iz Vogošće prema Sarajevu gdje se bilježe veće gužve u saobraćaju. Prema onome što se može primijetiti, cesta na kojoj se vrši sanacija je u izuzetno lošem stanju, te se vozači mole da oprezno voze na ovom dijelu.

Ono što treba napomenuti jeste da se na ovom dijelu puta nalazi i istaknuta karta kojom se vozači informiraju o tome koji alternativni pravac da koriste dok traju radovi.

Izvođač radova na magistralnom putu M-18 je firma HP Investing iz Mostara, dok nadzor vrši Građevinski fakultet u Sarajevu. Period izvođenja radova je 60 dana te su iz Cesta FBiH zamolili građane za strpljenje.