Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi ne znamo koliko nas ima a ne da znamo koliko majki doji svoje dijete .
Naslov: "Samo 18,5 posto majki u BiH doji djecu prvih šest mjeseci" U tekstu :"Poražavajuća je statistika da 18,5 posto majki u Bosni i Hercegovini samo doji djecu u prvih šest mjeseci ..." Sta je pisac htio reci? Da samo 18.5% majki doji djecu prvih sest mjeseci tj. da 81,5% majki ne doje djecu nikako? Ili da ovih 18.5% majki prestaju dojiti nakon sest mjeseci?
Neće da doji, neće da se potrudi da doji, sluša kuntu i pantu, i onda kuka kako puno troši na adaptirano mlijeko. Ovo je realan broj, svakodnevno se susrećem sa raznim izgovorima za nedojenje, kao i s manjkom podrške dojiljama.
Nuzda zakon mijenja. To je rijetkost jer majka treba da se potrudi a Bog sigurno nece ugroziti zivot majke i djeteta
Poremetilo se to, majka treba dijete da doji dvije godine, da bi dijete postalo imuno na izazove koje nosi sa sobom zivot u nasoj zemlji
A jok doji ih do 40 kad sebi mlijeka nemogu zaraditi.
Hoce da im s*se stoje uspravno,mogu jedino kad usisavaju
Zato doje Tate 😎
Postoje žene koje ne mogu da doje svoje dijete. Ili nemaju mlijeka ili troše terapije zbog kojih ne smiju da doje. Tekst je napisan u najmanju ruku kao da žene masovno ne žele da doje svoju djecu. Iole pametna žena ne bi nikad svom djetetu oduzela takvu blagodat kakva je majčino mlijeko.
@b1ackfie1der Šta da vam kažem. Pazite ko vam odgaja djecu. Primarna funkcija sisa nije njihova estetska ili seksualna vrijednost nego upravo dojenje. To su onda iste one majke koje "misle" na dobrobit svoje djece pa ih vucaraju po zadimljenim kafanama, sa 8 mjeseci tutnu tablet u ruke da ne plače i slično.
Naslov: "Samo 18,5 posto majki u BiH doji djecu prvih šest mjeseci" U tekstu :"Poražavajuća je statistika da 18,5 posto majki u Bosni i Hercegovini samo doji djecu u prvih šest mjeseci ..."
Pa kako ce ih dojiti kad su djeca kod nane (bake) i djeda, a mame fejsbuče ili špartaju s' kafe na kafu.
ove majke sto izbjegavaju da daju da djeca doje bolje neka one podoje nekome
Ko ne sisa majčino mlijemo poslije ce veslo
Trebale bi dojiti barem 1 godinu ako zdravstveno mogu a preporucuje se 2 god....a one koje nece nek cuclaju nesta drugo....
Preporucuje se dojenje do 6e godine