{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Samir Agić: Moguć dolazak civilnog helikoptera iz Turske

F
1.9.2012. u 10:18
5
26
Samir Agić: Moguć dolazak civilnog helikoptera iz Turske
5
Samir Agić: Moguć dolazak civilnog helikoptera iz Turske
Foto: SRNA/Arhiv
Situacija na požarištima i jutros je izuzetno teška, a vatrogasne jedinice i građani, koji pomažu pri gašenju požara, rade danonoćno kako bi zaustavili vatrenu stihiju koja hara širom BiH.
Pomoćnik ministra sigurnosti BiH za zaštitu i spašavanje Samir Agić kazao je Feni da se trenutno odvijaju aktivnosti OSBiH na gašenju požara na područjima Čapljine i Trebinja.

Agić je istakao da je Ministarstvo sigurnosti BiH u koordinaciji s kolegama iz Turske ambasade i da je poluzvanično potvrđena informacija o dolasku jednog civilnog helikoptera Republike Turske.

"Još nije potvrđeno tačno vrijeme njegovog dolaska u BiH, a nadamo se da će to biti u toku današnjeg dana, tako da bi taj helikopter eventualno sutra mogao početi sa gašenjem požara“, dodao je Agić.

Prema informacijama kojima raspolaže Operativno-komunikacijski centar izuzetno je teška situacija na širem području Čapljine, Jablanice, Konjica, Trebinja, Gacka i Kneževa gdje je jučer djelovao helikopter OSBiH.

"Svakodnevno u saradnji s našim kolegama iz Operativnog centra OSBiH vršimo analizu pristiglih podataka i helikoptere OSBiH upućujemo upravo prema najkritičnijim područjima“, dodao je Agić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: