Inspekcijska kontrola potvrdila
23
Salmonelom bila zaražena uposlenica Narodne kuhinje
Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako je moguce da se iz narodne kuhinje prodaje hrana u vidu lunch paketa
Teta Zilha je napravila lovu na svom humanom aktivizmu.
Ove naše inspekcije ništa ne rade. U 90 % ugostiteljskih objekata kao što su picerije, kafići, burekđinice, fast-fud, radnici nisu prijavljeni i kao rade na probu po dva mjeseca. Niko im ne gleda niti traži sanitarnu knjižicu .Nakon dva mjeseca dobiju otkaze i ponovo zaposle nove radnike. Hem što varaju državu hem što mogu zaraziti pola grada. Sa njima i inspekcije zajedno varaju državu. U komšiluku imam dvije radnje koje rade više od pet godina a na izlogu piše ,,RADNJA U PRIPREMI\'\'. Ko je ovdje lud???
A šta je to salmonela?? Jel\' to nešto uvozno??? Sendvići sa salmonelom, specijalitet ala Pariss. Sigurno je to neka vrsta salame.
Humanitarni rad + komercijalni rad=korupcija! Adresa ovoga problema je Hadžibajrić, kao i adresa mnogih drugih sitno-korupcionaških aferima po Starom Gradu. Obratite samo pažnju na krov zgrade preko puta Careve Djamije!!!!! I nigdje pravne države da tog fakina sankcioniše, još ga promoviraju po medijima.
E vala čisto sumnjam da je jedna radnica uzročnik ovog trovanja tolikih ljudi. Pa možda se i ta radnica tu otrovala sa salmonelom. Nalaz inspekcije mi je također sumnjiv. Od sedam uzoraka jedan je bio pozitivan na bakterije. Zašto onda pola grada ima enterokolitis. Neka malo odu na Bačevo i neka prekontrolišu vodu i u njemu i u česmama krajnjih potrošaća. Kantonalnim vlastima i njihovim inspekcijama, upravama ništa ne vjerujem. Svojim megalomanskim projektima (apartmanima za podobne) po Bjelašnici su zagadili Vrelo Bosne.
nesto mi nije jasno, dakle mozes naruciti klopu iz narodne kuhinje za privatnu zabavu? sto ce reci ono sto se izdvaja za narodnu kuhinju oni to prodaju?
ljito,ti što blatiš ženu,koliko si ti gladnih usta nahranio,dabogda se sutra u siriji probudio......
Zilhich je lopovcina svoje vrste.....nek je sram i stid.....sta sve ima i sta sve posjeduje ...zajedno sa svojom kcerkom i zetom.........i to sve od sirotinje....fuj...nek se stidi svoje marame....
A kao sanitarni inspektori nešto rade inače? Kad je profesor mikrobiologije na mom faksu nama pbjašanjavao kako rade mljekare po Bosni mnogi od nas nisu jogurta sa naših prostora popili otad.
Za ovo bi trebao neko da nauci pjesmicu \"Kad u Zenicu podjem ja..\"
Nema smisla za osudjivanje, ipak se tu hrani jadni napaceni narod, da nema ove narodne kuhinje, \"pocrkali\" bi!!..Svaka cast da im se ovo desilo samo jednom, pa pogledajte koliko puta se desilo nesto slicno po elitnim špajzovima, samo sto je sminka sminka, pa se zasminka !!..Najlakse je po bijedi! Pa sta i da se narucuje hrana kod tetke Zilhe, ako narucuje gospoda sa carsije , onda mi to govori o cistoci i dobroj hrani kojiu jedu ovi ljudi, prica se svasta, ali napamet, ja vjerujem da ima i onih koji namjerom narucuju hranu kod tetke i ostave sadake!!..Ima vas puno koji komentarisete protiv, iznosite nezadovoljstvo a sjedite ispred punih trpeza, mozda se sad i sladite dok ovo citate, ako vam je zao naroda toliko, osnujte grupu, pa markica po markica...i pruzite im bolje od ovog sto ova zena za njih radi!..
Tetka u njeni saradnici su se obogatili na račun siromašnih. Ljudima koji je poznaju hvali se kupljenim stanovima i parama koje ima. Isti slučaj je i sa ljudima koji rade s njom (mesari i sl.). Napravila je pravi biznis s prodajom hrane i ima zaštitu iz općine Stari grad. Iz svih skoro općinskih i državnih institucija naručuju kod nje hranu na pauzi a niko ne kontroliše gdje odlazi dobit, da li plaća porez....Nažalost glumi humanitarku na tv i ponaša se kao da ona finansira kuhinju sama. Većina kurbana ne završi onima kojima je namjenjena nego negdje drugo. A niko iz straha ne govori istinu o njoj i njenom \"humanitranom \" radu.
u kuhinju dolaze ljudi kojima stvarno treba da žive ,a ima i onih koji imaju i po 100 duluma zemlje i po pet kuča i dolaze sa kanticom kod tetke.molim kantonalne i opčinske vlasti da se izvrši revizija ko ima a ko nema i da se varalice otjeraju.tzv tetka osporava reviziju vjerovatno je u talovima...
Pokenjam joj se na šamiju.
Sto lazete nisam ja u talu sa Zilhom.Ja samo koristim njenu kuhinju za spremanje hrane da svoju ne učadim bez veze.
Vjerujte da mi se Zilha zgadila jos prije deset godina kada sam prvi put vidio da isporučuje užinu u škole.Prica je jasna radnike,energente i prostor placa opština.Jedan dio namirnica kupuje Zilha a veci dio od donacija i kuhinja radi ko doksa.Mozete naruciti sve vrste hrane po dobrim cijenama za svadbe sunete,iftare itd.A i veci broj restorana snadbjeva Zilha.E ako mislite da je ona sama u talu varate se glavni bos je nacelnik Hadzibajric.I poslije ovog nece biti nista,prica ide dalje.