Komentari (200)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koje ste vi ovce majko draga , boli njega dupe i za jezik i za djecu , vidi priliku da na njima zaradi neke poene i to jako dobro koristi , a vi odmah kmee kmee , cijeli svijet normalan , svejedno im jel uce ne Engleskom , Njemackom , Francuskom bitno im je da se obrazuju i da rade , vi se jos prepucavate oko slova h ...
Zbog takvih ko sto si i tebi slicnih mi smo izgubili 10 godina. Rugobo od iksana.
Биће босанског језика у цијелој Босни и Херцеговини, само да ми останемо доволјно писмени како би га знали користити.
Dok veliki broj Bošnjaka upisuje fakultete u RS.
ovog nepismenog gremlina kad vidim tacno mi pozli. preko djece se uzeli prepucavat, fuj!
aaaa vi sda-ovce... da je srece skole bi napravili i placali iz federacije nastavnike da uce... a ne ovome fasisti davati da sere i diriguje i ukida druge jezike... bakir smecar suti... udari o stol bakire, pa kom opanci kom obojci... kako li kazu vec..
Al je ovaj Salkic neki naopak covek...
Upali ovo cudo sad kad ono Salkic iz ulice brijestova..
Svaka cast ovom Salkicu. ..jedini se nesta bori u rs-u za nekakva prava i za glasove...a vi komunjare pljujte i dalje po njemu jer je iz sda...pogledajte nekunoc onu emisiji na rs tv kako im je fino reko...crveni ne bi imali muda za ono ni blizu...al lagumdjiji j draza vlast od matere rodjene...
@Jasmin28 kakav bakir pricamo salkicu...idi u rs i vidi kako se je boriti za bilo sta sto ima veze sa BiH...svaka cast ovom covjeku...a ti se vjerovatno rata i ne sjecas....
Za ukupan prostor BiH samo i iskljućivo Bosansko Hercegovaćki jezik,a Hrvatski jezik je za Republiku Hrvatsku kao i Srpski za Srbiju, to će tako biti, samo treba vremena, a ovi sadašnji aktuelni davitelji, to neće, ali doći će drugi razumniji i to je to.
@ziganteli Ja polazim od toga što je ovim pitanjima sporno, o nazivu jezika koji je doslovno isti, osim ako su neke male razlike nastale pogotovo u školama sa hrvatskim predznakom, radi namjerno uvoza nekih izraza, koji prije nisu bile u upotrebi, a da bi se ikako problem riješio, kada bi bilo razuma, da se po zemlji BiH i jezik nazove BiH jezik, pa i takav je u suštini isti kao i srpski u Srbiji, osim razlike u ekavici, a to nije nikakva razlika.
@ziganteli Englezi i Nijemci su u vrijeme naseljavanja Amerike, po procentu ukupnog broja građana bili najbrojniji, pa su se referendumom izjasnili koji će od ta dva jezika, postati službeni i to je tako riješeno, a sad, da li bi ovi ovdje građani cijele BiH prihvatili da se tako isto, referendumom odlući na takav naćin, ali mislim da to ovdje ne bi moglo, iz razloga što je ovdje nacionalizam , glavni problem.
Secesionizam je uopšte štetna i opasna pojava za svaku zemlju i sve građane, osim nacionalnih oligarhija koje su uvozeći iz susjednih ili komšijskih republika, neke jezićke izraze, koje nisu prije na ovom prostoru bile u upotrebi, tako da bi opravdali svoje druge namjere, dovodeći normalno stanje u pat poziciju i blokade, a od kojih u krajnjem, niko ne ima nikakve koristi.
Cirilicu obavezno izbaciti iz skolskih ustanova. Ko jos normalan koristi cirilicno pismo itd? osim srba naravno, ali realno? Sto uce pisati cirilicu pametnije je da uvedu njemacki jezik kao obavezan u skolama!
Ja kao Bosanac koji nazalost vise ne postoji Ali ja cu Ostat uvjek Bosanac se stidim ovakvih glava i zamislite TU zalost da vas ovakav papak predstavlja u ime lafo naroda.
Tjeranje političkog inata jedne i druge strane preko dječijih leđa. Jel'de da je danas bolje nego u bivšoj državi ? Jašta je, puno je bolje, danas smo slobodni od mračne vladavine komunjara, i djeca sretnije rastu. Nekad se jednom u godini propušalo pola dnevne nastave da se izađe na ulicu kud prolazi Titova štafeta, nisu komunjare vodile raćuna o školovanju najmlađih. A vidi danas, sve su se sile upregle da djeca ne propuste ništa od škole. Danas je život zaista radosniji, zar ne ?
@OmarSharaf, blago tebi kad osnovnu školu smatraš visokom kvalifikacijom.
https://www.facebook.com/NajKlixKomentari