BiH
6

Salkić još ne zna gdje će mu biti sjedište

FENA
Ramiz Salkić
Ramiz Salkić
Potpredsjednik Republike Srpske (RS) iz reda bošnjačkog naroda Ramiz Salkić prisustvovao je večeras zasjedanju poslaničkog kluba Koalicije "Domovina“ u Narodnoj skupštini RS-a, te izražava uvjerenje da postoji kapacitet da grupacija stranaka koja je potpisala sporazum na nivou BiH sutra osigura skupštinsku većinu i na nivou RS-a i izabere skupštinsko rukovodstvo.

Salkić je u izjavi Agenciji Fena potvrdio da Klub poslanika Koalicije "Domovina“ zasjeda uoči sutrašnje prve sjednice Narodne skupštine RS-a novog saziva.

Ramiz Salkić sutra i zvanično preuzima dužnost te navodi da još ne zna gdje je novo sjedište potpredsjednika RS-a, jer potpredsjednici više nisu smješteni u Palati RS-a, gdje je i sjedište predsjednika RS-a.

Kazao je da nije bio u novim prostorijama, koje bi trebalo da budu u staroj zgradi Vlade RS-a, na zadnjem spratu.

"Sutra ću se vjerovatno upoznati s tom situacijom. Ja sam čovjek koji dolazi s terena i na terenu najviše volim raditi, gdje ću najviše vremena i provoditi. Tražit ću da se, primjera radi, u Podrinju uspostavi kancelarija za potpredsjednika, jer nigdje nije definirano da sjedište mora biti samo u Banjoj Luci", rekao je Salkić.