|

Salkić još ne zna gdje će mu biti sjedište

Salkić još ne zna gdje će mu biti sjedište
6
F
FENA
23.11.2014. u 19:02
17
komentara
6

dijeljenja
Salkić još ne zna gdje će mu biti sjedište Ramiz Salkić
Potpredsjednik Republike Srpske (RS) iz reda bošnjačkog naroda Ramiz Salkić prisustvovao je večeras zasjedanju poslaničkog kluba Koalicije "Domovina“ u Narodnoj skupštini RS-a, te izražava uvjerenje da postoji kapacitet da grupacija stranaka koja je potpisala sporazum na nivou BiH sutra osigura skupštinsku većinu i na nivou RS-a i izabere skupštinsko rukovodstvo.
Salkić je u izjavi Agenciji Fena potvrdio da Klub poslanika Koalicije "Domovina“ zasjeda uoči sutrašnje prve sjednice Narodne skupštine RS-a novog saziva.

Ramiz Salkić sutra i zvanično preuzima dužnost te navodi da još ne zna gdje je novo sjedište potpredsjednika RS-a, jer potpredsjednici više nisu smješteni u Palati RS-a, gdje je i sjedište predsjednika RS-a.

Kazao je da nije bio u novim prostorijama, koje bi trebalo da budu u staroj zgradi Vlade RS-a, na zadnjem spratu.

"Sutra ću se vjerovatno upoznati s tom situacijom. Ja sam čovjek koji dolazi s terena i na terenu najviše volim raditi, gdje ću najviše vremena i provoditi. Tražit ću da se, primjera radi, u Podrinju uspostavi kancelarija za potpredsjednika, jer nigdje nije definirano da sjedište mora biti samo u Banjoj Luci", rekao je Salkić.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...