{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ramiz Salkić: Srebrenica je naša obaveza

F
9.12.2014. u 13:37
70
Ramiz Salkić: Srebrenica je naša obaveza
70
Ramiz Salkić: Srebrenica je naša obaveza
Foto: SRNA
U prvoj zvaničnoj posjeti Općini Srebrenica od izbora na mjesto potpredsjednika RS-a danas je boravio Ramiz Salkić koji je posjetio Memorijalni centar Potočari-Srebrenica, gdje je odao počast žrtvama genocida.
Salkić se sastao i s načelnikom Općine Ćamilom Durakovićem i potpredsjednikom Skupštine općine Hamdijom Fejzićem.

Salkić kaže da je odlučio da Srebrenica i Memorijalni centar Potočari budu mjesto njegove prve zvanične posjete nakon izbora na mjesto potpredsjednika, te "da je to mjesto odakle treba krenuti novi mandat potpredsjednika".

- Srebrenica je naša obaveza i svi mi Bošnjaci, bez obzira na to gdje bili, moramo voditi računa o Srebrenici - izjavio je Salkić nakon sastanka.

Ističe da je razgovarano o mogućnostima da područje Srebrenice postane ekonomski stabilno, dajući pri tom punu podršku načelniku u njegovim aktivnostima.

"Srebrenica mora imati apsolutnu podršku. Cilj je da svi građani u ovom gradu bolje žive. Između ostalog, razgovaralo se i o konkretnim projektima", kazao je Salkić.

Načelnik Općine Srebrenica je nakon sastanka izjavio da je Salkićeva posjeta Srebrenici pokazatelj da funkcija potpredsjednika RS-a "nije samo njemu važna, nego da se posvetio narodu".

"Posebno mi je zadovoljstvo što se priča svodila na status Bošnjaka u ovom entitetu, i ekonomskom statusu. Upoznali smo potpredsjednika o prilikama u Srebrenici. U budućem radu ćemo sigurno imati blisku saradnju o svim pitanjima, posebno ekonomskim", istakao je Duraković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: