{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ramiz Salkić predstavio program Koalicije Domovina u Bijeljini

F
23.9.2014. u 15:37
68
10
Ramiz Salkić predstavio program Koalicije Domovina u Bijeljini
68
Ramiz Salkić predstavio program Koalicije Domovina u Bijeljini
Kandidat koalicije Domovina za predsjednika/potpredsjednika Republike Srpske Ramiz Salkić uputio je danas u Bijeljini poziv policijskim strukturama tog entiteta da pronađu vandale koji su u Banja Luci rušili i lupali predizborne reklame ove koalicije.
On je na konferenciji za novinare kazao da je to samo još jedna potvrda da je bilo kakvo društveno djelovanje Bošnjaka u RS osuđeno na pritiske i asgresivni radikalizam.

Govoreći o jedinstvenom nastupu sedam stranaka Kolicije Domovina na Općim izborima, Salkić je predočio smjernice politike koju će provoditi, a koja je temeljena na borbi za jedinstvenu državu BiH.

"Ona nema alternativu i nema cijenu. Ne prihvatam nijedno rješenje osim jedinstvene, cjelovite i nedjeljive države. Borba za državu BiH mora biti trajna, a na tome putu trebamo stvoriti što veći broj prijatelja i onih koji čuvaju, vole, cijene i poštuju državu, sačinjenu od dva entiteta i Brčko Distrikta BiH, u kojoj su tri naroda potpuno ravnopravna i slobodna", kazao je on.

Ocijenio je također da ekonomski jak pojedinac i porodica garantuju jako i stabilno društvo, te najavio da će kao predsjednik/potpredsjednik osigurati veću podršku privrednicima povratnicima, kroz podsticaje i povoljne kreditne linije, te osnivanje i jačanje garantnog fonda.

Podvukao je i da svaki građanin BiH ima pravo na obrazovanje bez segregacije, te najavio da će spriječiti kršenja osnovnih ljudskih prava i u čvrstoj saradnji s građanima povratnicima osigurati pravo svakom djetetu nastavu na bosanskom jeziku, u svim mjestima povratka.

Smatra da ratni zločin ne zastarjeva te da počinioci moraju završiti pred sudom pravde. Stoga će se boriti da sva mjesta zločina budu obilježena, a zločinci privedeni i kažnjeni.

"Godinama se borim i nastavit ću borbu da se svima koji se žele vratiti osigura pravo na povratak i zadržavanje stečenih prava u Federaciji BiH. Izborit ćemo se da povratnici nemaju probleme sa prijavom prebivališta, čime se u ovom trenutku sprječava povratak. Kroz institucije sistema osigurat ćemo nastavak podrške održivom povratku, intenzivirati rekonstrukciju stambenih objekata, te nastaviti obnavljati infrastrukturu u povratničkim naseljima", kazao je on.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: