{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Šaljem finansijsku policiju u SarajevoGas i Toplane"

S
3.3.2010. u 12:30
0
46
"Šaljem finansijsku policiju u SarajevoGas i Toplane"
0
"Šaljem finansijsku policiju u SarajevoGas i Toplane"
Besim Mehmedić
Kantonalna vlada neće pokriti dug Toplana prema SarajevoGasu dok te dvije firme Vladi ne dostave izvještaje o poslovanju, rekao je za Sarajevo-x.com kantonalni premijer Besim Mehmedić.
"Nama treba informacija ko, gdje i kako troši pare. Ovaj problem nije od jučer i Vlada neće više pokrivati nečiji dug dok se ne utvrdi kako su radili menadžeri u proteklih deset godina i kako je nastao višemilionski dug. Treba nam informacija o tome koliko imaju uposlenih i koliko troše", kategoričan je Mehmedić.

Dodaje kako je spreman, ukoliko i dalje ne bude imao izvještaje, poslati finansijsku policiju u spomenuta preduzeća.

"Ukoliko se utvrdi odgovornost menadžera oni trebaju biti smijenjeni. Neko mora snositi posljedice. Tek tada se može govoriti o tome na koji način će se pokriti dug", ističe Mehmedić i dodaje kako će sa svoje strane učiniti sve da sa nadležnima dogovori da ova grijna sezona protekne bez većih problema kad je riječ o snabdijevanju građana gasom.

Također, ističe kako je "očito nekome u interesu da proizvede političku krizu“.

"Što se mene tiče, kriza postoji deset godina. Jasno je da su prethodne vlade kupovale socijalni mir. Međutim, ja ne želim pod nečijim političkim pritiskom rješavati stvari, posebno jer se zna da većina građana uredno plaća gas. Dakle, treba vidjeti je li problem u preduzećima“, zaključio je Mehmedić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: