{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Salihović: Spreman sam preuzeti teret napada institucija RS-a na povratnike

F
16.7.2013. u 16:09
15
2
Salihović: Spreman sam preuzeti teret napada institucija RS-a na povratnike
15
Salihović: Spreman sam preuzeti teret napada institucija RS-a na povratnike
U Policijsku stanicu Srebrenica danas je pozvan i Almir Salihović, jedan od lidera koalicije "Prvi mart" koji je bio s porodicama žrtava srebreničkog genocida 13. jula u Zemljoradničkoj zadruzi u Kravici.
Salihović je u PS Srebrenici odbio reći išta o događaju, te kaže da se ne kaje i da mu je drago što je bio u mogućnosti da snimi policijsku brutalnost i fizičke napade na porodice žrtava, saopćeno je iz Građanske koalicije "Prvi Mart".

Ovaj snimak je na različitim kanalima pregledalo 10.000 ljudi, tvrde u Koaliciji "Prvi mart", a brojni mediji su upravo na osnovu Salihovićevog snimka saznali detalje incidenta u Kravici.

U razgovoru s medijima, Salihović je kazao da je spreman preuzeti teret napada institucija Republike Srpske na povratnike, ako je to potrebno, samo da bi MUP prestao maltretirati srebreničke majke, te tvrdi da je pravda na strani onih koji su htjeli obilježiti mjesto zločina, što će potvrditi i sve relevantne organizacije za zaštitu ljudskih prava u zemlji i svijetu.

"Čini mi se nevjerovatnim da je podrška političkih stranaka žrtvama ostala na razini deklaracije i saopćenja", kaže Salihović, koji je s 10 godina iz Srebrenice izašao prešavši put smrti do slobodne teritorije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: