Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
moj tetak ponese knjigu na posao (državna firma) i tamo kopira, tako da ne trosim nista na kopiranje ;-)
zavrsio sam srednju i fakultet a uvijek sam kopirao knjige.kako to da jos nemam dosije?
Ne znam koja budala ce kupiti kopiranu knjigu za 5 KM kad ima orginal za 150 KM.
Dajte normalne cijene knjiga pa cemo ih kupovati... vjerujte i mi vise volimo sarene, mirisljave i nove knjige... Nemamo izbora
Nerealno je očekivati da svi učenici/studenti koriste originalne knjige kad pojedini udžbenici koštaju kao dječiji doplatak a za fakultet neke knjige koštaju i kao minimalna penzija. Ukinite PDV na udžbenike i nastavna sredstva (ipak se svi busate u prsa kako su mladi na prvom mjestu i treba im pomoći na svaki mogući način), dajte mogućnost da preko svojih obrazovnih institucija dobiju taj materijal u pola cijene ili da plate djelić pa da ga na kraju ili vrate ili otkupe, kako im bude trebalo. Sve bi se moglo uraditi kada bi se svi malo odrekli dijela kolača, a ne samo ovi što najmanje imaju.
Šahinpašić isti šAJA, šta mu je on pa je ovakav lopina. Ali svi su u državi lopine zato ovako dobro stojimo.
Sve se prodaje kao duplikati ili kopije to se ne može zabraniti ali treba svima uvesti fiskalne kase tako dai oni na pijacama i štamparijama i drugdje plačaju pdv i namire državu i autora knjige.
A šutiš na to što profe bace jedan potpis na pet kopiranih listova i to je onda autentična knjiga vrijedna 40 maraka bez koje ne možeš dobiti 6. Pič­ka li ti mat­erina lopo­vska.
My copy: 0,05km copy i
A ne kontaju da jedna knjiga vrijedi priblizno 10KM, a nece samo sa jednom knjigom ici u skolu, 5 i vise, znaci 50+KM, a jos troskovi za skolski probor, sveske, olovke, gumice, ruksak i ostalo, da li oni racunaju da nema svako platu po 700-800 KM da moze sve to priustiti???
oh neeeeeeeeee
AJDINE KAD BUDES IZDAVAO KNJIGU NEMOJ FALSIFIKOVATI ISBN BROJ, VEC PLATI CIP KAO I OSTALI.
moj tetak ponese knjigu na posao (državna firma) i tamo kopira tako da ne trosim na kopiranje ;-)