BiH
7

Sadržaj inicijative za pokretanje disciplinskog postupka protiv komesara Ćosića ostaje tajna

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u narednih 60 dana očitovat će se o inicijativi Komisije za sigurnost Skupštine KS o pokretanju disciplinskog postupka protiv policijskog komesara Vahida Ćosića. Predsjednik komsije Elvedin Okerić kazao je kako ne može govoriti o inicijativi zbog istrage i samog procesa.

On je kazao kako je inicijativa s obrazloženjem upućena Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koje bi se trebalo u narednom periodu izjasniti o daljem postupanju.

"Ne mogu govoriti o sadržaju inicijative zbog istrage i jednostavno kako bi se ovaj predmet doveo do kraja kako treba. Javnost će u narednom periodu biti upoznata o svim aktivnostima koje budu sprovođene", rekao je Okerić.

Okerić dodaje da je Komisija za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo odradila svoj posao i da je sve ostalo na ministru unutrašnjih poslova KS Vedranu Mulabdiću.

"Neću ništa da prejudiciram. Pokretanjem ove inicijative ne želimo bilo koga amnestirati od odgovornosti niti bilo koga učiniti odgovornim dok se to ne dokaže", zaključio je Okerić.

Podsjećamo, Komisija za sigurnost inicirala je pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog komesara Vahida Ćosića zbog davanja netačnih podataka te prikrivanja činjenica o načinu izvršenja službenih zadataka u slučaju "Dženan Memić".