BiH
176

Ministar unutrašnjih poslova KS donio odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv komesara Ćosića

Piše: Er. M.
Vahid Ćosić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vahid Ćosić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić donio je Odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv policijskog komesara Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) KS Vahida Ćosića.

Postupak će biti pokrenut zbog davanja netačnih podataka, te prikrivanja činjenica o načinu izvršenja službenih zadataka u slučaju "Dženan Memić".

Mulabdić je donio Odluku o pokretanju disciplinskog postupka na osnovu "Inicijative za pokretanje disciplinskog postupka i utvrđenje disciplinske odgovornosti policijskog komesara KS" koji je podnijela Komsija za sigurnost Skupštine KS.

Kako je za Klix.ba kazao predsjednik Komisije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić prvostepeni disciplinski postupak vodit će Nezavisni odbora Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

On nije želio spekulisati o daljim postupcima ističući kako se ovo prvi put dešava u Kantonu Sarajevo.

"Od podnošenja ovog rješenja Nezavisni odbor provodi prvostepeni postupak koji se mora u roku od 60 dana završiti", rekao je Okerić.

Podsjećamo, početkom augusta Komisija za sigurnost KS jednoglasno je inicirala pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog komesara Vahida Ćosića zbog davanja netačnih podataka te prikrivanja činjenica o načinu izvršenja službenih zadataka u slučaju "Dženan Memić".

Ovakav zaključak donesen je nakon detaljne analize provedenih aktivnosti Komisije za sigurnost i njenog Ad hoc tijela za slučaj "Dženan Memić".