U Srebrenici
283

Sadik Ahmetović objavio kandidaturu za potpredsjednika Republike Srpske

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i član Predsjedništva Nezavisnog bloka Sadik Ahmetović večeras je u Srebrenici zvanično objavio kandidaturu za potpredsjednika Republike Srpske.

"Ovdje sam se rodio, proživio i najljepše i najteže trenutke svog života i odavde, iz moje Srebrenice, krećem u utrku za potpredjednika Republike Srpske, koju ću i dobiti", izjavio je večeras Ahmetović.

On je kandidaturu objavio na na osnivačkoj skuštini OO NB Srebrenica, u sali Doma kulture.

"Gdje god da sam bio, šta god da sam radio, moja Srebrenica je uvijek bila sa mnom. I zato, dragi moji sugrađani, moji Srebreničani, sa kojima sam prošao i najbolje i najgore, želim pred vama zvanično objaviti da ću se na predstojećim izborima kandidovati za mjesto potpredsjednika RS ispred Nezavisnog bloka i da ću, zajedno sa vama i pobijediti“, poručio je Ahmetović.

Položaj Bošnjaka povratnika u RS nije zadovoljavajući i za to se ne mogu kriviti samo aktuelne vlasti u ovom entitetu, smatra Ahmetović.

"Ne možemo očekivati da se za naša prava u RS bore drugi, ali sa pravom očekujemo da se povratnicima bave naši predstavnici u entitetskoj vlasti. Od njih možemo i moramo zahtijevati da se bore za sve nas i naša prava, a ne samo za svoju platu i položaj. Od prvog dana sam sa vama, među prvima sam se vratio u Srebrenicu i znam sa kojim problemima se svi mi suočavamo dugi niz godina. Nikada se nisam libio da kažem ono što mislim i ukažem na brojne greške i propuste onih koji trenutno odlučuju o nama i našoj sudbini. Nije ih briga, dokazali su nam to, ali ima nas koje je briga. Nas, koji smo se bez obzira na gorke uspomene vratili da živimo na našoj zemlji i koji tu želimo ostati. Nas, koji nećemo nikada zaboraviti ono što je bilo, ali koji želimo živjeti normalno sa svim ljudima, bez obzira kako se zvali, koji razmišljaju isto kao mi“, rekao je Ahmetović dodavši kako osjeća obavez prema svojim precima i svojim sugrađanima, ali i svim građanima BiH

"Želim, hoću i znam da mogu, uz pomoć svih ljudi dobre volje, koji u Nezavisnom bloku, mojim kolegama i meni prepoznaju kapacitet, uticati da se svaki građanin ove zemlje, na svakom njenom pedlju, živi normalno i ima optimalne uslove za život“, zaključio je Ahmetović.