|

SAD žele podstaći dogovor i formiranje vlasti u BiH

SAD žele podstaći dogovor i formiranje vlasti u BiH
0
S
Sarajevo-x.com
25.2.2011. u 23:59
5
komentara
0

dijeljenja
SAD žele podstaći dogovor i formiranje vlasti u BiH James Steinberg
Zamjenik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država James Steinberg u petak je razgovarao s najvišim političkim dužnosnicima u BiH, te s članovima Predsjedništva naše zemlje.
Istakao je Steinberg spremnost američke administracije da pomogne realizaciju produktivne i demokratske budućnosti za bh. građane, te naveo da su SAD spremne i dalje graditi partnerske odnose sa BiH u oblastima u kojima sarađuju.

Steinberg je istakao kako njegova zemlja želi podstaknuti dogovor u vezi s formiranjem vlasti, ali i da konačna uspostava vlasti treba biti rezultat unutrašnjeg dogovora u BiH. On lično je izrazio zabrinutost što vlast još nije uspostavljena.

SAD će pomoći demokratsku budućnost BiH

To nije prvi put da SAD direktno podržavaju BiH na njenom putu ka uspostavljanju demokratskih vrijednosti, te ka EU integracijama. Da još nije toga, ko zna koliko bismo još čekali na uspostavljanje ne samo vlasti u BiH. Stoga, Steinbergova zabrinutost dolazi u pravi čas, kad smo skoro izgubili nadu u dogovor stranaka koje smo, doduše sami, izglasali.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...