Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi nismo amerikanci pa da nas zanima sta Amerika misli mi smo Srbi i vodimo svoju politiku, cesto je pogresna ali je nasa A ni SAD nisu vise sto su nekad bila, pa je malo i Rusija ojacala ma ima tu svasta A to sto ste nakukali Valnetinu Incku (to sam vidjeo u par emisija na bosnjackim televizijama) to nas zabole sto se tice Srba visoki predstavnik je obicna marioneta samim tim covjek bez autoriteta i rejtinga znaci dvorska budala a nas takvi ne zanimaju...
@Miki Citiranje ovog analiticara (o kojem Google pronadje vrlo malo) meni zvuci kao \"sto je babi milo...\". Novi sukobi na Balkanu su prakticno iskljuceni, ne samo zbog NATO-a nego i prije svega sto Srbija vise nema snage da vodi jos jedan rat. Strateski polozaj RS je vrlo, vrlo nepovoljan i cijeli zapadni dio je prakticno neodbranjiv u eventualnom ratu. Sa druge strane je Srbija iscrpljena ranijim ratovima od kojih se nije niti oporavila a permanentna kriza koja traje vec 20-tak godina je potpuno unistila materijalnu podlogu za ratovanje. Ovo sto sam napisao zna svaki analiticar-amater pa svakako Tadic i Dodik (koji ce uskoro pristati na sve, samo da zadrzi vlast). Svasta se moze kupiti na internetu, diplome, naucni radovi, geo-strateske analize...
http://www.glassrpske.com/vijest/2/novosti/22995/lat/Ronald-Hacet-Neiskreni-zahtjevi-za-centralizaciju.html Vojno-politički analitičar iz SAD i pukovnik u penziji Ronald Hačet GLAS: Šta Srbi mogu da učine u takvom odnosu snaga? HAČET: Lična intervencija čelnika RS i Srbije prema predsjedniku Obami mogla bi da promijeni upornost kojom SAD insistiraju na promjenama na Balkanu. Poruka koja bi se uputila američkom predsjedniku svodila bi se na to da bi promjena pravila utvrđenih Dejtonom mogla dovesti do obnavljanja vojnih sukoba sa kojima se SAD i svijet ne bi mogli nositi. Tu se ima u vidu trajna nestabilnost u Iraku, Avganistanu i Pakistanu, te rastuća opasnost konfrontacije sa Iranom i Sjevernom Korejom zbog razvoja nuklearnog programa.
Naravno da ce SAD podrzati Visokog predstavnika Valentina Inzka. Pa sjecate li se sta je potpresjednik SAD rekao kad je bio u posjeti da se drzava BiH mora jacati.Da ga mislim SAD i MZ ne interesuje unutrasnje uredjenje dzave. Zato bolje lijepo bez problema uraditi onako kako traze,jer mi zaboga zelimo u Evropu zar ne ? Druga je stvar sto vecina nema ni za tramvaj karte,ali moramo se ponasati evropski. Ma zna se od pocetka da srbi malo zanovjetaju i pokusavaju da izvrdaju,ali svesni su da im to nece proci sto je prolazilo proslost je i zaboravite na to dalje.