Dragan Čavić
0

"SAD će podržati odluke Valentina Inzka"

FENA
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Charles English rekao je da će američka administracija snažno podržati odluke OHR-a ako zaključci Narodne skupštine RS-a od 14. maja ne budu povučeni, saopćeno je iz Demokratske partije, nakon što je njen predsjednik Dragan Čavić danas u Banjoj Luci razgovarao s američkim ambasadorom.

Ambasador English je rekao da je administracija njegove zemlje krajnje zabrinuta usvajanjem skupštinskih zaključaka u vezi sa prijenosom ovlaštenja sa entiteta na državni nivo.

Predsjednik DP-a Dragan Čavić rekao je američkom diplomati da „nije realno očekivati da će Skupština povući svoje zaključe“, navodeno je u saopćenju iz te stranke.

Ambasador English je razgovarao danas u Banjoj Luci i s predsjednikom Narodne skupštine RS-a Igorom Radojičićem, koji je rekao da je na sastanku istaknuto da zaoštravanje krize nije nikome u interesu.

Radojičić je dodao da je neophodno pronaći rješenje iz novonastale situacije u vezi sa skupštinskim zaključcima, a razgovor s američkim ambasadorom ocijenio je vrlo korisnim, jer se samo na taj način, a ne preko saopćenja i pisma, kako je rekao, mogu tražiti rješenja.