BiH
254

Sabina Ćudić: Vjerujete li premijeru Konakoviću ili svojim očima?

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sabina Ćudić, potpredsjednica Naše stranke i zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, reagirala je na izjavu premijera Elmedina Konakovića koji je kazao da do spajanja KCUS-a i Opće bolnice ne može doći bez saglasnosti Skupštine.

"Izjava premijera Konakovića kako do spajanja bolnica neće doći prije odluke Skupštine je prije svega neutemeljena. Naime, proces spajanja bolnica se uveliko odvija, a niz, kako premijeru, tako i javnosti poznatih činjenica na to ukazuje - jedna od kojih je i to da je određenim članovima medicinskog osoblja Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš eksplicitno naređeno da se na posao jave na Klinički centar", kazala je Ćudić.

Ćudić smatra da je lažno obećanje da će ovim procesom rukovoditi Skupština je nekorektno kako prema građanima, a posebno prema uposlenicima ove ustanove, čiji je radnopravni status ostavljen na milost i nemilost jedne stranke, u kojoj je premijer jedan od rukovodećih članova.

"Iako je Naša stranka uputila zahtjev za hitnu sjednicu, Skupština se nikada nije bavila temom spajanja ove dvije bolnice - i sve što je do sada urađeno, urađeno je iza leđa zvaničnih organa", dodala je.

Ona napominje da ovo nije prvi put da se SDA bavi strateškim žongliranjem mišljenja i stavova kako bi zbunili javnost te ostavili lažni utisak da su istovremeno i za i protiv nečega, a premijerova izjava o budućnosti jedne od dvije najvažnije zdravstvene ustanove u državi, upućena ni manje ni više nego preko Facebooka, je dio te strategije.

"Pravno nasilje kako nad bolnicom tako nad Skupštinom već je počinjeno, te nikakav Facebook status, pa ni premijerov, to ne može promijeniti", zaključila je Ćudić.