Saradnja StudID-a i ISIC-a
2

S novom karticom popusti za bh. studente u 120 zemalja svijeta

Piše: A. Dž.
Izgled kombinovane kartice
Izgled kombinovane kartice
Studenti iz Bosne i Hercegovine će uz novu StudID/ISIC kombinovanu karticu moći putovati, posjećivati muzeje, festivale i sportske manifestacije po sniženim cijenama širom svijeta.

Udruženje StudID u BiH je dobilo licencu od ISIC-a (Međunarodna studentska identifikaciona kartica) da svim studentima u Bosni i Hercegovini izdaju jedinstvenu karticu s kojom mogu ostvariti popust u domovini i 120 zemalja svijeta.

"Do sada su se naši studenti prilikom putovanja u inozemstvo morali prijaviti ISIC-u u zemlji boravišta, koji im je izdavao karticu s kojom su ostvarivali različite popuste, ali to više neće morati raditi, jer će s novom kombinovanom karticom, koju izvade u BiH, imati sve te popuste", kaže za Sarajevo-x.com Edin Bukalo iz Udruženja StudID.

Dodaje da je ovo prvi put da se jedna takva kartica pojavljuje u BiH. Nova kartica će imati dva logotipa, ISIC-a i StudID-a, a popusti se mogu ostvariti u 2.800 muzeja, 1.200 autobuskih, željezničkih i aviokompanija, 24.000 hotela/hostela, 27.000 atraktivnih destinacija i trgovačkih centara, telekomunikacijskih kompanija, festivala, sportskih manifestacija...(Popis zemalja i popusta potražite OVDJE).

Pored ovih, StudID je na području Bosne i Hercegovine omogućio popuste u više od 500 poslovnica.

Za izdavanje ISIC/StudID kartice potrebni su kopija indexa i slika, a proces izdavanja kartice traje svega nekoliko minuta. Cijena kartice je 12 KM i važi jednu kalendarsku godinu. Svoju kombinovanu karticu možete izvaditi u prostorijama Udruženja, Pehlivanuša broj 5.