Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znam ljudi ali niste upoznati sve sto privatnici urade usluge. Zavod ce im platit.a za sve usluge koje domovi zdravlja nisu pruzili a iste su uradili kod privatnika za toliki iznos ce umanjit sljedecu tranšu odbijaju domovima zdravlja i opet minus od samog starta. Tako da Zavod nista ne daje sve opet po Domovima zdravlja a privatnici hajruju. jos placaju minimalno za porez i plate sramota.
dok se ne uvede da ja mogu specijalističke usluge birati da obavim kod privatnika ili u javnom zdravstvu, neće biti napretka. A javno zdravstvo svoditi samo na bolničko i urgentne slučajeve, kao na zapadu.
Pa ko je ovdje lud i koga vi zahebavate, pa NIJE MOGUCE DOBITI UPUTNICU LJEKARA OPSTE PRAKSE JER - STRAJKUJU !!!
Ne strajkuju ljekari nego sestre i ostali
Hoce li im i plate biti srazmjerne broju sati koje nisu radili dok strajkuju?
@Fant0m Ja im ne bih dala platu nikako jer nisu ni radili...
A sta je sa svim ostalim uslugama, primjera radi treba dermatologu.
Samo još da su uveli da privatnici (uz velike kontrole!) naplate te usluge direktno od zdravstvenog, imali bismo već reformu zdravstva i bilo bi isto kao u Njemačkoj i Austriji. I bilo bi naravno u interesu građana. Ali, ko je zadnjih 20 i kusur godina još mislio na građane u BIH?!
odličan potez.. Ne može sve kako hoće.. Tipla haos malo im e ebiga.. Bravo vlada ne može svako kako hoce i kolko hoće..
@istinailaz28 A ko nema pare da plati?? Nije ovo dzabe, treba docekati refundiranje.