Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ministra koji sebi uzima ekskluzivno pravo da određuje visinu penzija i gazi sve zakonske i podzakonske akte. Šta misliš da si se ti školovao završio fakultet, radio 50 godina i dođe ti neki ministarčić i kaže da češ imati istu penzija kao i neko sa 30 godina staža, sa srednjom ili osnovnom školom.
Za PATRIOT Seljačino nekulturna, neodgojena, izgleda da samo znaš psovati da ti nešto kažem, ja sam sa generalom Grabovicom zajedno ranjen, bio mi je komandant u 102. mtbr, zajedno smo ratovali od Nišičke visoravni do Otesa, on je školovani oficir koji je JNA napustio u maju 92., cijeli rat je bio uz nas. Ako je i djelio stanove dijelio ih je borcima i neka je, nije ih sigurno dijelio podrumašima poput tvog ministra.
Bilo bi ok da urade kao u Hr penzija jedno a invalidnina drugo..
Štaće po tom novom zakonu bit ukinuta ivalidnine? Penzije možda čak manje nego invalidnine..
ZA genBIH.....J.BO TI OVAJ PODRUMAŠ M.JKU.SEKU I ŽENU U P.ČKU,OVAJ JE PODRUMAŠ TRI PUTA RANJAVAN I KRVARIO 4 PUNE GODINE RATA U ROVU M.MICU I TEBI I GENERALIMA I J.BEM I SDP I SDA I SBB M.JKU VAM SVIMA LOPOVSKU J.BEM...A TAJ TVOJ GENERAL GRABOVICA JE LOPUNDRA DJELIO JE STANOVE PODRUMAŠIMA A U CRNO JE ZAVIO ŠEHIDKE MAJKE,SUPRUGE I DJECU KAO I RVI I OSTALE BORCE ,J.BO TI ON M.TER A TI NJEMU...
LICEMJERSTVO,prvo ZAKON je donesen i ima da se sprovede u DJELO,DRUGO OVI RATNI GENERALI sto imaju po1200 KM do 1400 KM penzije,bune se da se njima ne smanje primanja. Ministar Zukan Helez javno je iznio podatak da ima oko 4000 korisnika povlastenih vojnih penzija koji nemaju ni JEDNU GODINU RADNOG STAZA a njihova mjesecna primanja su u intrevalu od 1000 do 1400 KM. Nacelo pravednosti treba sprovesti skinuti dio primanja ovih sa enormno VISOKIM PENZIJAMA, NISU ONI OSLOBODILI SAMI BiH. Moja majka na poginulog rahmetli brata ima 352 KM mjesecno, pa ako cemo pricati o NEKOJ PRAVDI, je li NORMALNO DA COVJEK KOJI JE ZIV bez obzira i na CIN ima 4 PUTA veca primanja od majke koja je dala svoje dijete za ovu zemlju.Znam da objetivno svi mi imamo objetivne FRUSTRACIJE,mi mladi pitanje je hocemo li ikad zaraditi penziju,al kolko god vi polemisali PRAVA OVIH LJUDI SU UTEMELJENA ZAKONOM,te pravedno je uzeti dio novca od onih koji imaju EKSTREMNO VISOKE PENZIJE,te dati i ovim ljudima hljeb.
Za PATRIOT Podrumašu SDP-eovski general Grabovica je od prvog dana ustao u odbranu BiH, a za "podijeljene" stanove si saznao iz SDP-ovskih medija, pa sad baljezgaš gluposti. Nabijem tebe i tvog ministra Heleza!
Nije tačno da smo zadovoljni......RVI sam 70 postoi moja invalidnina je 235 km nemogu sebi lijekove da kupim sram vas bilo,J.BO VAM VIŠE VOJNI PENZIONERI M.MU......ILI NAM POVEČAVAJTE INVALIDNINU U DUPLO ILI ĆEMO SE IZMEDJU SEBE SATIRATI....Pa kome treba više ranjenomi bolesnom invalidu ili vojnom penzoneru zdrave guzice halooooo jesteli vi normalni potcjenili ste RVI i pravi te nas budalama sram vas bilo bezobraznici iz svih udruženja pa i tebe Hošiću
Hošiću traži povećanje invalidnina ili u protivnom svi na ulice,pa dokle da RVI trpe nepravdu..Jednom invalidi 70 posto ranjavanu invalidnina 235 km a lopovima penzionisanim mladim vojnicima i generalima zdrave g.zice od 800 km pa do 2500 km...pa dokle više Hošiću da nas podcjenjujete nemožemo sebi za 235 km ni lijekove kupiti,a ove barabe silni generali se bune kad nemogu imati penziju od 2000 km...Neće ovo ovako moći PRVO INVALIDNINE DA SE PODIGNU U DUPLO ONIMA KOJI NISU U RADNOM ODNOSU ILI ĆE MO SVI NA ULICE PA KO KOGAAAAAAAAAAAAAA
Para nema,a MMF je jasan.Svi vojni penzioneri na radnu akciju ako su za ovu drzavu,a nek protestvuju dusmani Bosne i Hercegovine.
GENERALI SU NAJVEĆE P.ČKE,GLEDAM SINOĆ ONU P.ČKU GRABOVICUK.RAC SI TO OD GENERALA,AKO BUDE TREBALO RVI ĆE SE POTUĆI I RAZVALITI SVA UDRUŽENJA POGOTOVO UDRUŽENJE GENERALA KOJI SU NAJVEĆI PROFITERI NE ZASITI LOPOVI ...IMA DA SE BIJEMO AKO BUDE TREBALO AL PRAVDA ZA SVE I KRVLJU ĆEMO PONOVO BRANITI MINISTRA HELEZA...SVAKA ČAST POGINULIM OFICIRIMA I POJEDINIM OFICIRIMA KOJI SE SLAŽU SA OVIM ZAKONSKIM RJEŠENJIMA TAKVE GENERALE TREBA PODRŽATI I U SVIM SEGMENTIMA ŽIVOTA,A OVOG GENERALA GRABOVICU I OSTALE KOJI SU DJELILI VOJNE STANOVE KOME SU HTJELI TREBA PLJUNUTI U LICE I OTJERATI U PRDEKANU ZBOG NEZAKONITOSTI I DODJELJIVANJU VOJNIH STANOVA
su protiv zakona jer nemogu penzije dobit dem. borci,rvi jer oni nisu zaslužni kao mi