Komentari (182)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo su u socijaizmu nama drugi bivali duzni, sad je dug samo nase vlasti
@shahzudin Ukupan spoljni dug država nastalih poslije raspada SFR Jugoslavije iznosi oko 160 milijardi dolara, dok se prije rata kretao na oko 15 milijardi dolara, što je čak 10 puta više nego krajem 1991.
@shahzudin Postojala je privreda, Juga je bila zemlja u razvoju koja je išla naprijed, krediti su se dizali radi daljnjeg napretka, ne radi pukog opstanka i da se spriječi krah ekonomije.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
kaže Izet Fazlinovic... ma bolan ne možete vi danas ni okrečiti ono što je Tito izgradio.... a kamo li da nesto gradite...
Sad vidimo kako je juga bila jaka dugovali drugi nama, nasa drzava danas nije uposte toliko duzna, zna li iko da samo bunker u konjicu kostao 4,6milijarde dolara danasnjih oko 80 milijardi KM. Mi gledajucu ostale zemlje oko nas i zapad nismo ni sibice duzni spram njih. Da je bilo vise para u jugi je istina al kako je tako je gledajmo naprijed.
Pa platite odmah Rusima za gas, ionako ce traziti odmah da se plati. Sto ne govorite koliki je dug BH Gasa Rusiji? Oni nama, mi njima plus jos malo vise. E glupsoni, nesposobni. Kad je Rusija nekom pomogla i bila korektna?
"Prema konačnom dogovoru, Federacija BiH bi trebala dobiti 58 posto, Republika Srpska 29 posto, 10 posto bi išlo vlastima na državnom nivou." Banja Luka treba da odbije ovaj dogovor, po kom osnovu "vlasti na drzavnom nivou" (bosnjacka i inostrana politicka elita u Sarajevu) polaze prava na deo ovih sredstava? Ukoliko se ugovor ne promeni, RS bi trebala da se potpuno distancira i odrekne svojih sredstava u korist Haitija ili neke druge zemlje treceg sveta.
Evo para za plate i paušale političara - sad su mirni za par mjeseci :)
treba trgovati sa svima rusija je veliko trziste za poljoprivredu pogotvo
Dobro je da se vracaju dugovi
Traziti iskljucivo isplatu duga u nuklearnim raketama. Zlu netrebalo DA HI PORAVNAMO AKO OPET KRENU
Ma dzaba, to ce nasi spiskati na sebe i svoje uhljebe za 2 dana. Da daju 120 milijardi bilo bi im malo.
"Dugovi Rusije prema Bosni i Hercegovini bazirani su uglavnom na pozajmicama koje je SFRJ upućivala Sovjetskom Savezu za vrijeme teške ekonomske situacije pred kraj Hladnog rata." Koji smo mi giganti bili..
Neka nam daju migove pa da udaramo po susjednim drzavama.
Gore piše da dug pripada Sarajevu. Šta ćemo s Dodikom kojem je Sarajevo inostranstvo, hoće li biti dosljedan :)
@Zilot Pročitao sam, nego naslov je takav, pa reko da se našalim a i gledao sam vijesti, Cvijanovička već troši te pare. to nije šala.
Najgore je to što niko od nas neće vidjeti marke od ovih para! Sve će otići uhljebima za plaće i egzotična putovanja, s kojih se vrate s viješću da treba produbiti suradnju između dvaju država i to je sve što postignu za 7 dana boravka, hotela i shoppinga!!
Nasmije se Putin o ovoj sumi
Super, fali nam jos 10.500.000.000 KM
Da je i nama neko duzan jbt