Komentari (160)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rusija je nudila vakcine jos u decembru, a mi odbili da se uvucemo u pakaš Zapadnjacima koji nam naseljavaju migrante i ne daju ni vakcine koje smo platili.
Tako je. Bezmudost Bošnjaka i Bosanaca koji bi na silu da su Zapad. Umjesto da se okrenu Rusiji i Turskoj uvlače se jezgru LGBT lobija.
Bitniji su nam grantovi raznih NVO i stranih ambasada od zdravlja građana Bosne i Hercegovine. Hebli vas migrosi i homosi.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Ma jooookk..Sve su ovo Srbi smislili, Vucic, Dodik, sve je ovo plan "Velike Srbije", nastavak "agresije", itd.. BIH nije nabavila vakcine ne zato sto je raspalo nebitno smece, nego zato sto im je Vucic kriv i Dodik i svi ostali..
Da ali uz zestoku opstrukciju iz nutra i izvan zemlje od strane negatora drzave BiH
Nisu htjeli ašićare, ili su čekali džabalesku ili da, skontaju kako će mahnuti koji milion, u svakom slučaju lopovi i samo za miljanje, sposobni, nevjerovatan kov(ne) ljudi
Dokumenti? Oni to nisu ni procitali.
A gdje je pismo BiH ambasora u Moskvi koje je upuceno Biseri jos prije ovih dopisa? Hajde neka se i to pokaze da jednom znamo ko je sta uradio a ko nije i zasto.
Kao sto Fadil implicitno rece, najvaznije je da entiteti ne mogu bit drzava, sve drugo je manje vazno. Ovo je borba za drzavu u kojoj Bosnjaci moraju podnijeti zrtvu. Za drzavu se gine i nema se tu 'ko sta zalit.
Ovi nasi magarci, nadajuci se da ce dobiti sadaku putem Covax programa, posto od toga nista nije bilo okrenuli su se Ruskoj vakcini, o kojoj nisu cak ni zelili pricati kao opciju..sad daj sta das i jos cu da platim.
Pa nema drzave. Plata im redovno ide umjesto da im se zamrzne i oduzmu sva primanja od proglasenja ovakvog stanja uz to da odgovaraju za izazivanje opce opasnosti .
Sada zaštitnici naroda nek se pokažu kako će i čime da zaštite svoj narod. Ako BiH nema geopolitički značaj mogli su dati pare Turskoj pa da Turci nabave za nas od Rusa. Nema diplomatije, sistema, rukovodstva, pameti.
"ja, i?"
Šta je ono Komšić neki dan napadao rusku vladu? Ovo je sigurno komšićev kontranapad zbog plina. Njega treba odmah smijeniti i tužiti zbog nemara
Kanton Sarajevo ima hiljadu zaraženih na 100.000 stanovnika, a Njemačka s 82 miliona stanovnika ima 102 zaražena na 100.000 građana. Ovo ide na dušu vlasti koje nisu nabavila vakcine kao sve normalne države u svijetu. Do jula ove godine u Bosni i Hercegovini od posljedica koronavirusa moglo bi umrijeti više od 10 hiljada ljudi.
Ne mislim da Rusiji treba gurati prst u oko, sila je to, ništa se ne može dobro izroditi iz toga. Ali ne treba dopustiti, da niko, pa ni Rusija miješa prste u stvari koje su direktno vezane za suverenitet. Rusiji svaka čast, treba imati dobre odnose s njima, ali mi idemo u NATO i EU.
Ma realno koga vise i briga...? Narednih 10-15 zarazit cemo se svi ,preko 60-70% drzave.. Vakcine nam vise nece ni trebati poslije ovoga... Mozda nekad u kasnu jesen ali i to je upitno Bgm...Ja i dalje mislim da ce se pandemija zavrsit ove godine - i sa mnogo optimizma iscekujem pocetak maja kad kod nas vjerovatno nece biti ni 10% zarazenih od trenutnih brojeva...
Beskonačno ciklilčna vjerovatno umjetno stvorena i slučajno puštena pojavnost sa uvečanjem od 2-15% kod svake sledeče mutacije i totalno nepredvidiva i po trajanju i po prognozama zaustavljanja...PRAVI NAZIV naziv SARS cov-2(a,b,c,d...) za "raju" korona "jača gripa"...tako ja to vidim a VOLIO BIH DA GRIJEŠIM
Kablovi ispod Save, Pelješki most, smiješna afera Sutorina i evo vakcine. U svim tim situacijama glupavi naši političari i glupi Komšić su ispadali smiješni, ali najgore što zbog njih i mi kao narod ispadamo glupi. A nismo.
Komšića i Džaferovića smijeniti. Oni su okrenuli leđa Rusima. A mogli smo u decembru biti osigurani.