Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Super pozitivna prica, vidi se da se nesto pokrenulo, radi se punim kapacitetom, to je tako i normalno, da se jaca infrastruktura jednog grada i drzave. Mislim da se jedino mi u Bosni bunimo kad se zeli pokrenuti nesto novo i sto je zaista potrebno.
@origanoo Ogroman je to posao bilo sta uraditi kada se toliko godina ovaj projekat gurao pod tepih pa su se stvari na terenu mnogo i promijenile.Sada Opcina Centar,Vlada,Ministarstvo,Zavodi ceprkaju po necemu od cega su do juce svi bjezali i okretali glavu.Sve zasluge se pripisuju trenutnim vodama ovih institucija i to je jedina istina koliko god da ona nekoga boljela!!!
@origanoo Najdrazi su mi ovi koji kazu ma hajde kao da je ista uradeno.Pa majku mu hajte vi nesto pokrenite sa mrtve tacke,hajde ista uradite za narod,napravite put iz temelja pa cu i vama cestitati kao i bas svakoj osobi koja sjedi na ovim radnim sastancima i radi,djeluje!
Vidi se da sada vlada sloga i mir i da je svima u cilju da se sto prije okonca izgradnja ove transverzale koja ce svima da donese toliko dobrobiti a nikako lose konotacije.
@TVOJA4SAVJEST Ogroman je to posao bilo sta uraditi kada se toliko godina ovaj projekat gurao pod tepih pa su se stvari na terenu mnogo i promijenile.Sada Opcina Centar,Vlada,Ministarstvo,Zavodi ceprkaju po necemu od cega su do juce svi bjezali i okretali glavu.Sve zasluge se pripisuju trenutnim vodama ovih institucija i to je jedina istina koliko god da ona nekoga boljela!!!
@TVOJA4SAVJEST Najdrazi su mi ovi koji kazu ma hajde kao da je ista uradeno.Pa majku mu hajte vi nesto pokrenite sa mrtve tacke,hajde ista uradite za narod,napravite put iz temelja pa cu i vama cestitati kao i bas svakoj osobi koja sjedi na ovim radnim sastancima i radi,djeluje!
Super! Ali ako bolje sagledamo stvari gras je svakako u vlasnistvu KS pa samim i nije bilo tesko ga premjestiti. Kuca koja je porusena je vec bila izgorena. A jedini napredak je rusenje higijene. Sta je zapelo oko prve 3 prazne i rusevne kuce, u kojim niko ne zivi, je li oko iznosa naknade.
Super! Ali ako bolje sagledamo stvari gras je svakako u vlasnistvu KS pa samim ti i nijedne bilo tesko ga premjestiti. Kuca koja je porusena je vec bila izgorrna. A jedini napredak je rusenje higijene. Staje je zapelo oko prve 3 prazne i rusevne kuce, u koji niko ne zivi, je li oko iznosa naknade.
Koliko priče oko transferzale običnog puka, koji niti se razumije niti je kompetentan pa valjda ti arhitekti malo bolje znaju. Svakako je veći problem gužve i loša konekcija koju će transferzala nadomiriti.
Na putu kojim treba ići transferzala svakako ima dobrim dijelom kuća i objekata koji nikako ne doprinose lijepom izgledu grada jednako kao što ne doprinosi ni Hastahana u ovom sadašnjem ruhu. Ali sa modernizacijom uz poštovanje zelenila može se napraviti divan sklop. I u tom smislu Opština radi realan posao.
Svaka čast za brzinu i želju. Timskim radom se sve može!
Koliko mogu da upratim Prva transverzala se radi punom parom!! Svaka cast, kad bi sve ovako islo, bili bi giganti
Sigurnim koracima stižemo do realizacije jednog od najznačajnijih projekata u Sarajevu.Velika je prednost prve transverzale,ovaj grad je trebao već i ranije imati.Samo udruženim snagama možemo doći do velikih rezultata.Posebno mi je drago što vlast napokon ovoliko aktivno djeluje u realizaciji ovako velikih projekata.
Dobri su zaista, evo preko 20 godina ''ruše'' onu stambenu zgradu na Grbavici 1 ..kako bi spojili longitudinalu Vrbanja, Grbavica, Hrasno, Mojmilo, Dobrinja..
Izgradnjom ove transverzale ce se rijesiti problem preopterecenosti saobracaja i konacno smanjiti velike guzve koje imamo.Jako me raduje da sve ide predvidjenim tokom i da se radi intenzivno.
Treba pohvaliti sve koji ucestvuju u projektu Prve transverzale,veliki dio posla je obavljen i mnoge prepreke otklonjene.
Drago mi je procitati da ovaj projekat napreduje,da se ulazu veliki napori kako bi grad dobio primarnu saobracajnicu i da se priblizavamo njenoj izgradnji.
Prva transverzala ima veliki znacaj za grad i jedini je nacin da se smanje guzve u saobracaju,drago mi je da se poduzimaju sve potrebne aktivnosti s ciljem njene izgradnje.
Napokon Vlada kantona koja je nešto počela raditi...
Samo rad rad i rad mogu dati ovakve rezultate i zapocet posao.Mnogo je prepreka bilo ali sve i jedna su se do kraja dovele.Bravo
Najdrazi su mi ovi koji kazu ma hajde kao da je ista uradeno.Pa majku mu hajte vi nesto pokrenite sa mrtve tacke,hajde ista uradite za narod,napravite put iz temelja pa cu i vama cestitati kao i bas svakoj osobi koja sjedi na ovim radnim sastancima i radi,djeluje!