{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rukovodstvo i članovi SDU-a prešli u SDP

F
22.4.2012. u 11:40
30
48
Rukovodstvo i članovi SDU-a prešli u SDP
30
Rukovodstvo i članovi SDU-a prešli u SDP
Veliki priliv novih članova u SDP u Općinskoj organizaciji Ilidža se nastavlja i ovih dana. Nakon što je u protekla dva mjeseca SDP-u pristupilo preko 350 članova, ovih dana su novi članovi SDP-a postali i dojučerašnji članovi rukovodstva i brojni članovi SDU Ilidža, predvođeni predsjednikom, potpredsjednikom i sekretarom ove organizacije, saopćio je SDP.
Prepoznavši ispravnost puta SDP BiH, bivši članovi SDU, među kojima su i bivši visoki funkcioneri ove strane (članovi Glavnog odbora i Predsjedništva), su istupili iz te stranke i pridružili se Projektu promjena za Ilidžu koji predvodi SDP BiH.

Ovim činom se nastavlja nezaustavljivi proces formiranja snažnog fronta koji se okuplja oko SDP-a i koji ima namjeru ostvariti želju većine građana Ilidže za promjenom trome, neefikasne i bezidejne vlasti, navodi SDP u današnjem saopćenju.

Općina Ilidža posjeduje velike razvojne kapacitete koje trenutna vlast ili ignoriše ili ih nije sposobna staviti u funkciju. To se mora promijeniti, kao što se konačno mora promijeniti ukupan imidž Općine Ilidža koja je uvijek bila sastavni dio Grada Sarajeva, a aktuelne vlasti su je, na žalost, pretvorile u prigradsku općinu bez ikakvih sadržaja koje visoki standardi modernog života zahtijevaju.

Ilidža i Ilidžanci zaslužuju mnogo više od onoga što im lokalna vlast ima kapaciteta ponuditi. S toga, u oktobru se očekuje promjena lokalne vlasti, kaže se na kraju saopćenja SDP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: