Općinska organizacija Ilidža
30

Rukovodstvo i članovi SDU-a prešli u SDP

FENA
Veliki priliv novih članova u SDP u Općinskoj organizaciji Ilidža se nastavlja i ovih dana. Nakon što je u protekla dva mjeseca SDP-u pristupilo preko 350 članova, ovih dana su novi članovi SDP-a postali i dojučerašnji članovi rukovodstva i brojni članovi SDU Ilidža, predvođeni predsjednikom, potpredsjednikom i sekretarom ove organizacije, saopćio je SDP.

Prepoznavši ispravnost puta SDP BiH, bivši članovi SDU, među kojima su i bivši visoki funkcioneri ove strane (članovi Glavnog odbora i Predsjedništva), su istupili iz te stranke i pridružili se Projektu promjena za Ilidžu koji predvodi SDP BiH.

Ovim činom se nastavlja nezaustavljivi proces formiranja snažnog fronta koji se okuplja oko SDP-a i koji ima namjeru ostvariti želju većine građana Ilidže za promjenom trome, neefikasne i bezidejne vlasti, navodi SDP u današnjem saopćenju.

Općina Ilidža posjeduje velike razvojne kapacitete koje trenutna vlast ili ignoriše ili ih nije sposobna staviti u funkciju. To se mora promijeniti, kao što se konačno mora promijeniti ukupan imidž Općine Ilidža koja je uvijek bila sastavni dio Grada Sarajeva, a aktuelne vlasti su je, na žalost, pretvorile u prigradsku općinu bez ikakvih sadržaja koje visoki standardi modernog života zahtijevaju.

Ilidža i Ilidžanci zaslužuju mnogo više od onoga što im lokalna vlast ima kapaciteta ponuditi. S toga, u oktobru se očekuje promjena lokalne vlasti, kaže se na kraju saopćenja SDP-a.