{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Rudarijada" u Banovićima: Rudari, ujedinimo se!

13.9.2014. u 14:41
33
12
"Rudarijada" u Banovićima: Rudari, ujedinimo se!
33
Samostalni sindikat rudara u Federaciji BiH u Banovićima je organizovao tradicionalnu "Rudarijadu" na kojoj je učešće uzelo 13 ekipa.
Predsjednik Sindikata Sefer Mušanović izjavio je kako je Samostalni sindikat rudara u FBiH jedini autohtoni nasljednik rudarskog sindikata koji je oformljen prije više od 100 godina.

Inače, na "Rudarijadi 2014" učešće su uzele ekipe Rudnika soli Tuzla, Rudarskog instituta Tuzla, RMU Banovići, RMU Đurđevik, Željeznice FBiH te predstavnici općinskih preduzeća iz Banovića. Na banovićkoj "Rudarijadi" ne učestvuju rudnici FBiH koji su dio zajedničkog koncerna s Elektroprivredom BiH.

"Sa ovog mjesta upućujemo poziv rudarima iz svih dijelova BiH na ujedinjenje, jer samo ujedinjeni rudari će biti najjača snaga ove države.

Također, moram napomenuti kako je RMU Banovići dobio saglasnost Parlamenta FBiH o gradnji termoelektrane, cementare, kamenoloma i još niz drugih pratećih objekata. Realizacijom tog projekta bit će zaposleno još oko 3.000 radnika", naveo je Sefer Mušanović.

Ukupna investicija kreće se oko milijardu KM, a Banovići bi termoeelktranu trebali dobiti za četiri do pet godina. U večernjim satima okončat će se sportski dio "Rudarijade 2014", a ekipe će se nadmetati u malom fudbalu, odbojci, pikadu, povlačenju konopca.

Učesnici i svi drugi koji su prisustvovali otvaranju "Rudarijade" odali su počast tragično stradalim rudarima u jami Raspotočje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: