Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jedino ce to pomoci, ugasite rad 100% na 3 mjeseca i vidjet ces da ce vam uduplati platu
Briga vladu oni odose poslije posla na cist zrak u svoj apartman na bjeli od 200k sa porodicom
Sa 92 na 184 KM? Ne dolazi u obzir! Nek kopaju ili nek se hvataju Njemaćke.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Fadil vam ne može pomoći,mora na sudjenje,kako će..?
Tragikomedija
Kako je došlo do toga da rudnici duguju milijardu maraka? Ko je omogućio direktorima rudnika da isplaćuju plaće bez plaćanja doprinosa? Ko i kako je zaposlio višak od 2.500 neproizvodnih radnika u rudnicima? Ko je odgovoran za to što rudari u jamskim kopovima još uvijek sanjaju da krampe i lopate zamijene mehanizovanim čelima
I ne treba nam ugalj. Sarajevo svake godine najzagađeniji grad na svijetu...
Odo ga bacit jednom
Narod nema para da podrzi vas zahtjev da se poveca cijena struje za domacinstva za 100% da biste vi imali bolje plate. Trazite ukidanje bespotrebnih kantona pa povecajte sebi. Stop ovakvim protestima protiv penzionera i obicnog naroda!
A zapjevaj mu malo mik zapjevaj drogasu masnom
RajaBezVeze - Pa omogućili isti oni za koje su MORALI GLASATI? Sića MORA predočiti na puštene plate svaku uplatu, ali RUDNICI NE MORAJU? Čuj oni kao sad saznali za neuvezani staž? Ma hajte molim vas? Milioni duga poreza, penzijskog, zdravstvenog? PA ĐE SU PARE SVE VAM HEBEM???
Nama je isplativije dovozit ugalj iz Afrike neg kopati svoj.
Pa nemojte stoko, ima ko hoce za 1500 km
Zasto Fahro i Zeljko ne smjene svog resornog monisttra Dzindica i gen. direktora Elektroprivrede. To su njihovi kadrovi i jedino ih oni mogu smjeniti jer institucije svakako ne rade.
Rudari rade za 500km,a politicari nista ne rade za 5.000 km.Protesti radnika i penzionera u BiH trebali su odavno da se dese i to svi zajedno protiv neradnika politicara koji su sebi obezbijedili sve,a narodu nista.
@Belajboyxx..da u pravu si,rudarima nije plata 500km,nego 570 km.
Glavni problem je novi pravilnik, po kojem nema vise kolektivnog rada, nego se svodi na individualni rad. Sta to znaci? Do sada je u rudniku moglo raditi samo 10 ljudi, i ako se ispuni norma svi dobiju plaatu, cak i oni koji zabusavaju. Sada svaki radnik ima plan kojeg mora ispuniti, i nema vise zabusavanja. Do sada se ostajalo kod kuce, a pisale se satnice. A ima ljudi koji su na bolovanju godinama.
Trebate zatrpati sve ulaze u parlament sa 200 tona uglja, pa ako hoće vani slobodno kroz prozor.
Ne trebaju nama "Oni" ti koji vas driblaju iz Vlade. Nama trebaju radnici koji priređuju za ovu zemlju i rade, a ne ova bagra uhljeba koja zvijezdu sa neba sebi uze
Čekajte da Fadil završi ročište za krađu narodnih para pa će on doći pomoći narodu hahaha
Sarajevo je izgubilo onaj nekadašnji duh davno...SDA budžetlije/glasačka populacija rade od 8-4 ne interesuje njih rudar van kantona. Bakirova metoda svedi bošnjake na mini procenat al nek je moje. SDA budžetlije i njihove porodice ne interesuju rudari, samo plata na vrijeme. (i opozicija nije nista posebno pokazala). Doće dan motki.
https://hr2.wiki/wiki/UK_miners%27_strike_(1984–85) Kako su se riješili Uglja i rudara procvjetala država.