Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hoće li nova uprava kopati ugalj?
Elektroprivreda diktira cijenu rudnicima, postave nenormalno niske cijene onda otkupljuju pa pretvaraju u struju i narodu prodaju po paprenim cijenama. Narod ko ovce navalio na rudae, brani vladu od rudara. Ovo je samo bilo u TLN. Očekujem štrajk glađu uprave Elektroprivrede ali kada pojedu škampe od regresa i bonusa koje uredno dobijaju.
Lezihljebovići
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Uz dužno poštovanje počeli su pretjerivati.
ma ovo u Zenici ide u zatvaranje.....odrade 20% plana i onda svaki mjesec štrajk po 15 dana....i daj punu platu.....ovo prerasporedit u druge rudnike Pa da se uhvate posla
Kao prvo, FGR-ski glupane, znaš li da je vanjski revizor dao pozitivno mišljenje o poslovanju EP BIH, što se ranije nikada nije desilo. Kao drugo, EP BIH ove godine sa zastarjelim el.energetskim posteojenjima, zahvaljujući racionalnom poslovanju uprihodila od izvoza struje 1.5 milijardi KM. Kao treće je li to to žao V. Hamovića i 157 KM, meni žao što nije 200 KM/t. Kao četvrto našima po 67 KM/t - a je li V. Hamović istresao stotinemiliona KM u rekonsteukciju Kreke i Zenice ili EP?
Nikšić osim što je ekonomska neznalica, on je i kukavica. On ne zna ući u meritum problema rudnika i da u strartu neke rudnike (rudnik Ze) pod hitno treba zatvoriti jer svakog mj. umjesto hilj. tona uglja prave nove milione gubitaka. Ali pošto je on i kukavica - on nigdje ništa ne smije presjeći. On populistički optužuje Andeliju (stabilizairao EP i izvezao 1.5 milijarde KM struje) i dovodi novog dir. EP iz vodovoda Srebrenik. Vidjećete, poslije Njive - pustinja!
Mene interesuje hoće li dubioza kolektiv doći i sada da podrži rudare? Ili su za vrijeme Novalića zahtjevi rudara bili opravdani a danas ne pa se dubioza ne treba mučiti sa podrškom.
SDP-ovce odavno manipuliraju sa rudarima
Vidi majice u ovog "Ustaj tito ustaj brate" pa ovi jos u 70im zivite
Zato su ih i poslali pred EP jer ih trojka sama ne zna smijeniti.Dok nije Niksic doso nije bilo problema sa platama
Ostao je komunistički relikt da su rudari "svete krave". Oni (zapravo ublehaški sindikalci) su do sada mafijozluk i nerad svojih uprava rješavali tako što bi krenuli u štrajk (blokada prometnica, odlazak pred Vladu ili EP-u). Znali su da narod prema njima ima senzibilitet: "zamisli rudarima ne daju plaću!?" I svaka vlada bi im po kratkom postupku ispunjavala želje. A to što su rudnici Zenica i Kreka (dug 155 i 124 mil KM) među tri najveća dužnika državi nikom ništa.
E nasli ste kome cete se moliti. Oktroisanom u sluzbi provedbe klimatske agende.
Ovi rudari su opet ispali samo marionete u sluzbi trojke. Nema drugog legalnog nacina da smijene upravu i postave svoje ljude, pa su iscenirali proteste i pritisak sa strane rudara za smjenu. Providna igra
Nikšić ih je doveo u SA pred EP BIH jer je dao nezakoniti nalog EP-i da im isplati tražene plaće. To što je uradio NN niko nije radio ni u najcrnjem komunizmu: Znam da niste zaradili platu, ali idite EP-i neka vam ona isplati nezarađeno! Je li to ta "nova politika Vlade" po kojoj će Nikšić postavljati nove kadrove. Jasno je da će nas ovaj nepismeni diletant kojeg su Hadžifejk i Marfi doveli na vlast unazaditi za 20 g. nakon što nas je Fadil bio izvadio iz njegovih ranijih minusa.
Rudari vs SDA duboka drzava.. trojka MORA poceti smjenjivati mafijaski SDA kadar iz JP i administracije.. ne pise nam se dobro ako SDA banditi prezive trojku.. i jedan moj zahtjev, uklonite vise onoga Sabica iz FTV.. lik je unistio FTV, u svakom pogledu.. SDA crv
Kako rade kladionice u ŠB - ustashetino!?
Prevršilo je svaku mjeru,samo privatizacija može spasiti rudnike,ali ima i tu caka,onda se mora i raditi tu!! Kako je moguće da rudar u privatnoj firmi "Rudar" ispuni normu a rudar u državnoj firmi totalno podbaci??! Odgovor je samo jedan,nerad,javašluk i nedisciplina koju mi nećemo dalje finansirati!!
Premijer Nermin je trenutno nedostupan...mjeri neke njive 🤣
Kolko ono ima prosječnu platu bagra iz elektroprivrede