Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jarane kod nas sve ko da je 1984. Rudari hladno kontaju da je Alija Sirotanovic jos uvijek pojam radnika, trava ilegalna hapse se pusaci dzoinata, udaraju se pecati na dokumente, kopira se licna, voze se tramvaji i golfovi iz predolimpijskog vremena... Jedino sto tad garant ne bi bilo ovoliko antivaksera kao sto nije bilo ni vijernika. Znaci buraz, samo rikverc u srednji vijek. Ha ja.
podsjecas me na mog jarana Ishaka, isto takoe srao dok ga nie mozdani strefio i oso za dojc, sad ne zna ni odaklee nit beknut bosanskog
Kad je u Spaniji vlada rekla da nece da udovolji zahtjevima rudara ovi su im sa trga porucili: "Ok, idemo sad. Vraticemo se sa dinamitom."
"...već tri mjeseca sav ugalj iz Kreke, po naredbi Elektroprivrede BiH, ide Termoelektrani Tuzla po cijeni od 43 KM po toni. Nije dozvoljeno stanovništvu da ga kupi za 116 KM po toni" Ovo je kljuc problema svih rudnika jer EP pljacka rudnike s cijenom koju je nametnula vlada 2009 god i koja nije mijenjana. Sav kajmak ubire EP i njihovi radnici a ti Hamo kopaj 300m pod zemljom za 600 KM
Zape mi za oci gdje vele nije ulagano u rudnike. U BiH, bilo drzava bilo privatnik, niko ne ulaze u posao pa tako prestaju biti konkurenti na svjetskom trzistu. Od drzave se ne cudim ali praksa privatnika pokaziva veliku finansijsku nepismenost. Umjesto da ulazu u firmu oni kupuju skupa auta dok im radnici rintaju za crkavicu. I kako izgube konkurentnost na trzistu tako se i zatvore i time radnici izgube i tu crkavicu. U BiH ko god pokrene kompaniju cilj mu mora biti izvoz ako misli opstati.
NE SMIJU se zatvarati niti privarizirati rudnici,jer nisu BABOVINA ni direktora ni RUDARA.U rudniku Miljevina-Foca plata se isplacuje po iskopanoj toni,nema rude-nema plate.Nema spavanja u rudniku a plata ide.Rudnike u STECAJ, rudare uvesti iz Indije i Pakistana.Rudnici u FBiH duzni 1,4 milijardu km,unistili 1oo miliona km opreme.Nema razlike izmedju ovih diverzanata i avijacije JNA koja nas je bombardovala 1992.
Neko na janjetinu, neko pred vladu!
Glasali ste izabrali ste sad vam oni krivi narod znoo
Prije 7 godina, rudarima je pinzdjeno da udju u sastav Elektroprivrede, da se izvrsi rekonstrukcija, da se smanjuje broj radnika, pogotovo u administraciji, ko je pred penziju da ide u penziju, da se kao penzionerima uvede nivelacija visine lucnog dogitka 2 puta godisnje. Slusajuci svij sindikat, rudari su to odbili. Predsjednik sindikata rudara ima 5000km platu, a oni se i dalje bore za svoja primanja.
Rintajte tuzlanski rudari za hercegovacke vuko.ebine
Samo masovne proteste ali ne proteste nego istjerat Izetbegovice,Novalice,Covice,Dodike,NIP,SDA,HDZ,SDP, i sve ostale nacionalisticke stranke.
Koji djavo cete dolaziti kad Vas konstanto zega.. a vi sutite i mutite.Samo ce vam reci preko 35 god nesposoban za kopanje.Nazalost na sve su oni spremni.Nego sto ste dozvolili gubitke to ce vam redovno na tacni isporuciti u stilu tehnoloskog viska nazalost.Nikoga nazalost nije briga za vas sto je tuzno i zalosno.A vi izmedju sebe niste slozni.
Sve je to sindikat kriv. Kad je gospodin Trumić htjeo da rastjera uhljebe u navodnoj administraciji. Sindikat je stao u zaštitu tih istih koji unistavaju kreku. Stotine su nekakvih likvidatora i referenata. A u radiliste slazi 20% ljudi onih pravih rudara. Pojedini sjede kod kuce i dobijaju plate bagerista i kopaca. a neznaju ni sta je bager ni krampa... Sretno
Cuj gispodin trumic heheheheh
Ponesite krampe obavezno!
Samo derati Bandu al da se ovi sindikalci ne prodaju. Ustanite rudari i rijesite svoj status a tajkune kojo vas unistavaju niz jalu pošaljite.
Oni su davno pisani. To samo oni još ne vide…
570 maraka i još hoće topli obrok i imaju svoj voz, pretjerujete braćo rudari. strasno
Još u toku odsudna bitka oko Komše i Dicka. Kako ih nije sramota da stavljaju svoju egzistenciju ispred opštog dobra. Neka se strpe još 20-30 gpodina....
Jesu li ova dva demagoga,husic i tokic,mozda rekli kolike su njihove plate za prosipanje suplje???znate li da je kreka jedva dala 70 posto planirane proizvodnje,na Zapadu bi to davno bilo ugaseno.manite se sentimentalnosti,ovo je kapitalizam.