Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
http://www.rtvusk.ba/web/index.php?option=com_content&view=article&id=353:rtv-usk-interview-gost-hamdija-lipovaa-naelinik-opine-biha&catid=40:usk&Itemid=129 Hamdija Lipovaca gost u 50 minutnom intervjju 25 februara.
Samo da potvrdim da ovo sto je ovaj Bihac napisao nista nije istina,a u RTV USK rade 4 dipl novinara i direktorica je prije rata redovno zavrsila Filozofski fakultet u Sarajevu, a nije kao Mahmut Alagic diplomu dobila na kursu CK KPJ, niti su kao Hamdiji Lipovaca amerikanci dali diplomu za 6 mjesecispijunske obuke u SAD-u.
JA U SARAJEVU GLEDAM PREKO MOJA TV RTV USK i mogu vam reci da je to jedna solidna TV Kuca. Ovo sto je ovaj prvi napisao su ciste gluposti. nisam nikakv turnir vidio nigdje ???
Nije spomenuo najvaznije, a to je da je njegov predsjednik stranacki Hamdija Lipovaca, nacelnik Opcine Bihac, imao par dana ranije intervju od 50 minuta na istoj RTV USK, pa sutradan reprizu, a decko se prvi put u zivotu pojavio u 15 minutnom intervjuu kojem je povod bilo medijsko napadanje njega od strane nekih bivsih clanova SDA-a. Sam Alagic je poznati kursista CK, bivsi udbas, tzv pravnik koji je pravo zavrsio u CK KPJ, vjeciti opozicinar na drzavnim jaslama, koji prima preko 10.ooo KM plate mejescno .
RTVUSK je od svog postanka pod kontrolom SDA i njenih satelita, svakodnevno izvještava o malonogometnim turnirima Asocijacije Mladih SDA po kojekakvim krajiškim vletima, a nije u stanju pokriti mnogo značajnija dešavanja i svaku kritiku na svoj rad, prima kao \"pritisak na medijsku kuću\", iako u toj RTV nije zaposlen niti jedan diplomirani novinar, nego su uposlenici birani po stranačkoj pripadnosti. RTVUSK poznata je po tome da jedino što radi su Vijesti upitnog kredibiliteta, dok za ostatak radnog vremena ubace kasetu s nekom serijom ili trećerazrednim filmom i odu u šetnju po bihaćkom parku, a kad dođe do prekida programa, u televiziji nema nikog da popravi kvar.