Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije tv. samo prikazivanje filmova, folk muzike i sporta. Televizija je u prvom redu za informisanje naroda kao i odbranu džave. Sjeti se koliku je ulogu imala od 92-95. Rađe ću platiti državnoj televiziji nego piratskim kablovskim operaterima .
Ja sam ukino dva fixna telefona samo radi te takse, tako da ove budale it Tel. firmi znaju.
FUJ TV onog malog izroda Adžiomerovića kirbaša ne plaćam ni u snu, to samo budaletine mogu da plate. A što nije moguće komentarisati onaj sudski spor oko Bakira, jeli saxovci, smrdite i vi i to baš na džeriz tuknete.
Zašto ne objave postotak naplativosti rtv. takse i to po gradovima ili kantonima.Također zašto ne izbace postotak sudskih izvršenja za naplatu rtv. takse.Izgleda da samo budale plaćaju rtv.taksu a pametni je gledaju. Jedini pošten naćin je budžetsko finansiranje.
TV svugdje u svijetu treba da bude digitalna i kodirana i nek placa ko gleda. Naplacivat TV pretplatu preko racuna za tel nije nikako ok.
Ovo je porez koji ugrožava osnovne slobode pojedinca na posjedovanje TV-a. 1.) Na ovaj način se uzima novac od građana BiH kako bi se finansirao TV kanal jedne političke partije (SNSD - RTRS, SDP - FTV itd). 2.) Na ovaj način stimuliramo neradnike među novinarima koji kada jednom uđu u javni RTVT servis, ne može ih ni vlastita smrt istjerati (primjer direktora BHT-a, Duške Jurišić itd). 3.) Na ovaj način stvaramo lokalne moćnike koji preko noći postaju gazde preko grbače građana BiH. To su bivši direktor FTV-a Jasmin Duraković, pa sada ovaj sadašnji koji dijeli pravdu na sve strane. Tu je naravno i Bakir \"nedodirljivi\" Hadžiomerović koji je najmoćniji reketaš na Balkanu. 4.) Na ovaj način vršimo redistribuciju dohotka iz ruku siromašnih (koji imaju TV prijemnike) u ruke onih iz srednje više klase koji su puni love (novinare, direktore, birokratiju koja ih prati itd). 5.) Na ovaj način provodimo diskriminaciju među građanima BiH jer je pola Hercegovine ne plaća
Mislim da volim Logosoftov telefon :)
katastrofa od nazovi televizije..dno dna..nema gore..
stvarno je smece od televizije,da nema nekih drugih kanala osim ftv,obn i njima slicnih izbacio bi tv iz kuce.. Mislim da su sve filmove o partizanima iz arhiva do sada reprizirali,mutavi voditelji zasnovani na nacionalnom kljucu kojima je jedini uvijet da budu na toj poziciji samo to,nacionalnost bez obzira na sposobnost. Smece od televizije
ne osjecaj se ugozen, nece vise ni Bosnjaci vi makar imate PTSP dodikovu televiziju da pratite
Samo da kažem da i dalje neću plaćati pretplatu toliko od mene
U potpunosti protuzakonit način naplate televizijske pristojbe. Nisam nikad platila niti ću ikad platiti tu Reketarsku FujTV.
Haahahahaa, sastalo se društvo meraklija.... Dajte nas oslobodite nameta i gluposti, molit ću lijepo! Kakva taksa za posjedovanje TV? Pa imamo i mašine za veš, pa onda za suđe, pa imamo i električno zvonce - uvedite onda takse za sve (i onako nam je život kao u bajkama).
Platim pretplatu a onda kad gledam program koji je nemastovit , pun repriza gledam reklame koje traju po 5-6 minuta (koje su takodje naplacene od nekoga). I ako odbijem da placam RTV pretplatu da znate sta je razlog. Mora se covjek dobro oznojit da zaradi svoju platu a to ovi nasi u RTV ne rade. Oni bi da naplate i reklame i mjesecnu pretplatu i da mi serviraju ovakav program. E malo morgen. Sjasite!
A ja televiziju islamskih fašista i dalje neću plaćati...