{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RTRS zloupotrebljava medijski prostor

F
19.3.2010. u 17:12
0
8
RTRS zloupotrebljava medijski prostor
0
RTRS zloupotrebljava medijski prostor
Regulatorna agencija za komunikacije odbacila je danas navode RTRS-a o navodnoj uključenosti generalnog direktora Agencije u radnje vezane za testno korištenje WiMAX usluge, odgovorno tvrdeći da Agencija nikome u BiH nije izdala saglasnost za pružanje ovih usluga.
Ova reakcija RAK-a je uslijedila povodom optužbi Kolegija RTRS-a iznijetih u jučerašnjem saopćenju za javnost, a povodom Odluke Vijeća Agencije o odbacivanju žalbe na prvostepenu odluku o izricanju kazne od 100.000 KM.

Agencija kategorično odbacuje insinuacije Kolegija RTRS-a o navodno netransparentnim i nepravičnim načinima donošenja odluka i rada Agencije uopće.

Također, podsjećaju iz RAK-a, osnovnu prepreku za uvođenje ove tehnologije predstavlja upravo zauzetost frekvencija od JRTVS BiH, uključujući i RTRS.

"Radi zaštite ugleda Agencije i njenih zaposlenika, ali i svih sudionika na tržištu komunikacija, nadamo se da će RTRS, umjesto da zloupotrebljava medijski prostor koji kao javni servis svih građana BiH zauzima, slijediti principe vladavine prava i koristiti raspoloživa zakonska sredstva za zaštitu i ostvarivanje svojih prava", kaže se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: