{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RTRS-u smanjena kazna sa 100.000 na 75.000 KM

S
18.3.2010. u 13:18
0
6
RTRS-u smanjena kazna sa 100.000 na 75.000 KM
0
RTRS-u smanjena kazna sa 100.000 na 75.000 KM
Foto: SRNA
Na današnjoj redovnoj sjednici Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije je razmatralo žalbe protiv prvostepenih rješenja Agencije.
U slučaju Agencije NiTel-Brčko i JP RTRS zaključeno je da se žalbe odbiju kao neosnovane. Žalba JP RTRS je odbijena kao neosnovana, jer je prekršaj nastavljen i nakon što je Agencija izdala nalog o obustavljanju nelegalne radnje. Međutim, Vijeće je, imajući u vidu ekonomsko stanje javnih servisa i djelotvornost izrečene kazne, odlučila da se prvobitno izrečena kazna u iznosu od 100.000 KM koriguje i smanji na 75.000 KM.

Vijeće je prihvatilo i Informaciju o mogućnostima uspostave WiMAX sistema u Bosni i Hercegovini, te konstatovalo da nije došlo do promjena u stvaranju preduslova za uvođenje WiMAX-a na tržište u BiH. Vijeće ponovo upozorava da osnovna prepreka za uvođenje ove tehnologije predstavlja zauzetost frekvencija od strane JRTVS BiH, te apeluje na JRTVS BiH da poduzmu sve mjere u cilju otkljanjanja istih. Podsjećamo, WiMAX usluge omogućavaju širok spektar usluga za korisnike u širokopojasnom pristupu, kao i uvođenje konkurencije na tržište komunikacija u Bosni i Hercegovini.

Vijeće je prihvatilo i Informaciju o razvoju procesa digitalne zemaljske televizije u BiH i pozdravilo aktivnosti koje Agencija vodi u cilju iznalaženja rješenja za efikasano uvođenje digitalne zemaljske televizije u uslovima nefunkcionisanja Korporacije JRTVS BiH. Vijeće takođe inicira Ministrastvo prometa i komunikacija BiH da ubrza aktivnosti koje bi rezultirale formalnom uspostavom Ekspertske grupe za izradu Akcionog plana za implementaciju Strategije prelaska s analogne na digitalnu radiodifuziju. Pored toga, Vijeće je podržalo dogovor Javnih servisa da zajednički djeluju u vezi sa dodjelom Multipleks-A, a u cilju ispunjavanja preduslova neophodnih za ubrzanje procesa digitalizacije u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: