|

RTRS protiv Vučića: Brza cesta Sarajevo-Beograd je "zelena transverzala"

RTRS protiv Vučića: Brza cesta Sarajevo-Beograd je "zelena transverzala"
115
Piše: N. N.
16.2.2017. u 20:32
254
komentara
115

dijeljenja
RTRS protiv Vučića: Brza cesta Sarajevo-Beograd je "zelena transverzala"
U večerašnjoj emisji "Pečat" na RTRS-u žestoko je kritikovana ideja o izgradnji brze ceste između Beograda i Sarajeva.
RTRS je obrađujući moguću reviziju presude Međunarodnog suda u Hagu po tužbi BiH protiv Srbije kritikovao odnos Vučića spram BiH, odnosno spram, kako RTRS kaže, političkog Sarajeva.

Tako je RTRS brzu cestu Sarajevo-Beograd nazvao "zelenom transverzalom" kojom bi Vučić povezao dva glavna grada. Prema RTRS-u Vučić odveć često "okreće drugi obraz" nakon političkih šamara iz Sarajeva.

Također, u istom prilogu bivši generalni sekretar SNSD-a Rajko Vasić zamjerio je zvaničnom Beogradu što na prvo mjesto ne stavlja Republiku Srpsku i njene interese. Prema Vasiću, Beograd bi trebao primarno voditi interesa o RS-u, a o drugim interesima BiH "koliko stignu".

O zategnutim odnosima između Dodika i Vučića spekulisalo se i ranije, a njihovi odnosi su pod posebnom lupom s obzirom na predstojeće predsjedničke izbore u Srbiji na kojima će, kako stvari stoje, kandidati biti i Vučić i Tomislav Nikolić za koga je Dodik u novembru rekao da "zaslužuje drugi mandata".

S obzirom da se RTRS smatra zvaničnim glasilom Dodikovog režima ostaje da se vidi je li Dodik i definitivno okrenuo leđa Vučiću.
Prijavi grešku


Komentari (254)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...