Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
PItasnje za bošnjake jeste li za BiH ravnopravnih naroda u svim segmentima? Ravnopravnost podrazumijeva i medije na jeziku svakog od naroda, tako je barem u Belgiji i Švicarskoj ;)?
Baš ste jadni ballije, suradnja Hrvata i Srba u BiH nikad nije bila bolja. BOSNA CIJELA IZ 3 DIJELA !!!
nemam nista protiv hrvatskog kanala, ali imam i te kako da ga srbi i bosnjaci finansiraju...ja ga ne zelim, i necu da ga placam. neka ga placaju oni koji ga zele - hrvati.
Drugi , TREĆI
Dragi Bosnjaci, jos ne kontate, ali vremenom ce ovo ici samo vama u korist.
Te rijeci se ne koriste na Federalnoj i Bosanskoj tv (ti mjesas Hayat s njima). Sto vise,FTV i BHT su vise kroatizirane. Katolicki Bozic je uvijek uveliko propracen na tim kanalima. Sto se tice rijeci kahva, to jeste prvi naziv za taj napitak na ovim prostorima (od Turaka introduciran kao hakve, na nasem kahva, poslije se pocelo nazivati kafa zbog influence zapadnih jezika i kava zbog gubljenja H pod utjecajem Vlaja). Sto ti nekog ne moze ''ocima'' nikog ne briga. Sto vise, ti trosis svoje vrijeme i misli (zivce i osjecaje) na Bosnjake i visis po njihovim medijama....to vise kaze o tebi :D
Ne razumijem sto su neki protiv kanala Hrvatima. Neka ga imaju. Who cares. Meni ne smeta, ne bi nikom trebalo smetati. Jeste da je nesto drukcije od RTRS, jer je to kanal RS-a, equivalent u Federaciji je FTV. No ako hoce Hrvati za sebe apart kanal, neka im. @hrvat Muslimani nisu konstituvni narod, nisu narod uopste vec vjerska grupa sa skoro 2 milijarde pripadnika. Btw, ta ex-Yu glupost sa ''konstitutivnim narodima'' ima jos samo u BiH. U HR je ukinuto. Iako su Srbi cinili 13% u Hr, ne mnogo drukcije od 17 % prijeratnih Hrvata u BiH, danas nemaju nikakva specijalna prava, a vi ta prava imate i zahtjevate jos vise u BiH...nemam nista protiv, vec samo mislim da je to malo licemjerno. U HR Srbima nedate nista, veca prava imaju Hercegovci, dok ste u BiH best friends. O da, i ti ''muslimani'' (Bosnjaci) kojima zelis ukinuti konstitutivnost cine vise od vecine stanovnistva BiH. Jos koju godinu pa su samo oni i Srbi faktor u BIH.
Sta god se desi u ovoj drzavi Bosnjaci pjene ko psece ludilo ;) Kanal na hrvatskom jeziku, nego sta!!! Da nema naseg RTRS-a sad bi isto ovako pjenili, a RTRS evo 20 i vise godina radi na cirilici, neki titlovi za filmove preuzeti iz Srbije na ekavici, nista ne govorite, a Hrvate napadate. Mrs bagro. Sta treba, da svi gledamo tv na kojem ce samo da se govori merhaba, kahva, i ilahije i kaside da idu. Ocima vas ne mogu gledat.
muslimanima treba oduzeti konstitutivnost
Uskoro će doći kraj kršenju temeljnih ljudskih prava u BiH.
DA za hrvatski tv kanal!
Uzbuna braćo srpski mravojedi, previše se nesrpskih mrava pojavilo na članku pod naslovom "Mandilović svjedočio o artiljerijskim napadima na Opću bolnicu" pojedimo ih što prije možemo, te odvratne nesrpske mrave.
Ako su Srbi protiv mi smo za.
ISPRAVKA. Da niste ubili Blaza imali bi vise hrvatskog u BiH nego sto imaju Hrvati u Hrvatskoj
Pravoslavni Srbi se bune zbog kanala na hrvatskom jeziku,a ovi Srbi katolici iz Z.Hercegovine za to krive Bošnjake???? Pa J.E.B.O vam pas majku da ste volili "HRVATSTVO" nebi ubili Blaza Kraljevica i imali vise hrvatskog u Bosni nego sto imaju Hrvati u Hrvatskoj
Posto se radi o drzavi Bosni i Hercegovini smatram da bi prvo trebalo osnovati jedan program na Bosanskom posto takvog jos nemamo.
Neuki primitivac, ovdje se govori samo jedan jezik, Bosanski, i dvije njegove varijante, servska i horvatska. Tvoja zadojenost i primitivizam su jedno, a činjenice drugo.