{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RS: Vraćena stara praksa vanrednog studiranja

F
27.8.2011. u 15:48
0
6
RS: Vraćena stara praksa vanrednog studiranja
0
RS: Vraćena stara praksa vanrednog studiranja
Stara praksa vanrednog studiranja ponovo je vraćena u sistem visokog obrazovanja u Republici Srpskoj, a fakultetima bi trebalo da donese dodatne prihode.
Proteklih godina “eksperimentisanja” taj vid studiranja bio je ukinut, a sada ponovo vraćen, i u 2011/2012. akademskoj godini vanredno studiranje u RS-u plaća se oko 1.500 konvertibilnih maraka.

Sredstva koja će se na taj način ostvariti bit će vanredni prihod fakulteta, zavisno od toga koja će biti cijena školarine i broja studenata koji se pohađati vanredni studij.

To je bio jedan od glavnih motiva da fakulteti, u potrazi za dopunskim prihodima, krenu u obnovu vanrednih studija.

Visina školarine za vanredne studente na studijskim programima koji se izvode na Univerzitetu u Banjoj Luci, Univerzitetu u Istočnom Sarajevu i na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu "Sveti Vasilije Ostroški“ u Foči je 1.500 KM, 1.850 KM za studijske programe koji se izvode na Visokoj medicinskoj školi u Prijedoru, a 750 KM za studijski program koji se izvodi na Visokoj školi za turizam i hotelijerstvo u Trebinju.

Odlukom Vlade RS-a u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2011/12. godini na javnim visokoškolskim ustanovama predviđen je upis ukupno 1.520 vanrednih studenta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: