{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RS: Vraćena stara praksa vanrednog studiranja

F
27.8.2011. u 15:48
0
6
RS: Vraćena stara praksa vanrednog studiranja
0
RS: Vraćena stara praksa vanrednog studiranja
Stara praksa vanrednog studiranja ponovo je vraćena u sistem visokog obrazovanja u Republici Srpskoj, a fakultetima bi trebalo da donese dodatne prihode.
Proteklih godina “eksperimentisanja” taj vid studiranja bio je ukinut, a sada ponovo vraćen, i u 2011/2012. akademskoj godini vanredno studiranje u RS-u plaća se oko 1.500 konvertibilnih maraka.

Sredstva koja će se na taj način ostvariti bit će vanredni prihod fakulteta, zavisno od toga koja će biti cijena školarine i broja studenata koji se pohađati vanredni studij.

To je bio jedan od glavnih motiva da fakulteti, u potrazi za dopunskim prihodima, krenu u obnovu vanrednih studija.

Visina školarine za vanredne studente na studijskim programima koji se izvode na Univerzitetu u Banjoj Luci, Univerzitetu u Istočnom Sarajevu i na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu "Sveti Vasilije Ostroški“ u Foči je 1.500 KM, 1.850 KM za studijske programe koji se izvode na Visokoj medicinskoj školi u Prijedoru, a 750 KM za studijski program koji se izvodi na Visokoj školi za turizam i hotelijerstvo u Trebinju.

Odlukom Vlade RS-a u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2011/12. godini na javnim visokoškolskim ustanovama predviđen je upis ukupno 1.520 vanrednih studenta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: