{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RS traži isplatu oko 30 miliona sredstava od PDV-a

F
23.11.2011. u 12:04
0
5
RS traži isplatu oko 30 miliona sredstava od PDV-a
0
RS traži isplatu oko 30 miliona sredstava od PDV-a
Aleksandar Džombić
Potraživanje Republike Srpske (RS) po osnovu raspodjele indirektnih poreza iznosi oko 30 miliona maraka, tvrdi premijer RS-a Aleksandar Džombić, ističući da je taj entitet spreman da se izvrše provjere i privremeno poravnanje po osnovu sredstva koje prikupi Uprava za indirektno oprezivanje BiH.
Džombić tvrdi da koeficijent krajnje potrošnje za RS stalno raste i sada je preko 33 posto, ali je i dalje manji od stvarnog koji se prikazuje.

Da bi se to i potvrdilo i eventulano izmijenilo, priznao je, mora postojati saglasnost svih ministara finansija koji su u Upravnom odboru Uprave za indirektno oprezivanje BiH.

“Ministar finansija Federacije BiH vrlo često neće da da saglasnost i zato se stvara potraživanje RS-a”, ustvrdio je premijer RS-a i dodao da Federcija BiH ukazuje na određene problem u smislu prikazivanja krajnje potrošnje.

RS je spremna, dodao je, da se formiraju zajedničke komisije i da se po osnovu svake prijave o krajnoj potrošnji ustanovi da li postoji problem.

Džombić je odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini RS-a ustvrdio i da Fond PIORS-a, sa svim zateznim kamatama, traži od federalnog isplatu preko 550 miliona maraka, te da bi bilo dobro da federalni Fond PIO/MIO preuzme oko 25.000 penzionera koji su pravo na penziju ostvarili u FBiH.

“Za sada nema za to razmijevanja u FBiH”, ustvrdio je entitetski premijer.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: