BiH
0

Rogatica: Pri kraju radovi na Vili Angelini

SRNA
U Rogatici se privodi kraju izgradnja zgrade sa 14 stanova za izbjegla, raseljena i socijalno ugrožena lica, za koju je američka Ambasada u BiH izdvojila 500.000 dolara posredstvom austrijske organizacije "Hilfsverk".

Načelnik opštine Rogatica Radomir Jovičić rekao je Srni da je opština obezbijedila zemljište za izgradnju zgrade i 50.000 KM za učešće u projektu, te da je pripremila projektnu dokumentaciju i izdvojila novac za infrastrukturne priključke.

On je napomenuo da ukupno učešće opštine u ovom projektu iznosi oko 100.000 KM iz budžeta, kao i dodatnih 100. 000 KM za procijenjenu vrijednost zemljišta, dok je Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske za ovaj projekat izdvojilo 50.000 KM.

Jovičić je rekao da je izgradnja ove zgrade, koja je nazvana "Vila Angelina" po ambasadorki dobre volje UNHCR-a Angelini Jolie, u završnoj fazi i da je u toku tehnički prijem objekta. Radovi, koje izvodi preduzeće "Astra plan" iz Brčkog, trebalo bi da budu završeni do početka novembra.

Prema Jovičićevim riječima, površina 12 stanova u prosjeku je 30 metara kvadratnih, a dvije stmbene jedinice su po 35 metara kvadratnih. 

Jovičić je istakao da će u 11 stanova biti smještena lica iz kolektivnog centra, dok će za dvanaestu i trinaestu stambenu jedinicu biti urađen pravilnik na osnovu javnog poziva gdje će sva socijalno ugrožena lica sa područja opštine moći da se prijave na ovaj konkurs.             

Jedna prostorija u zgradi biće zajednička za sve stanare.
Načelnik opštine podsjetio je da su dva korisnika kolektivnog centra za izbjegla, raseljena i socijalno ugrožena lica u međuvremenu umrla, pa će biti definisana namjena i način korištenja za dvanaestu i trinaestu stambenu jedinicu u skladu sa posljednjom odlukom Skupštine opštine.