{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Roditelji djece iz Konjević Polja: Našem problemu još uvijek niko nije ozbiljno pristupio

1.10.2015. u 12:45
7
26
Roditelji djece iz Konjević Polja: Našem problemu još uvijek niko nije ozbiljno pristupio
7
Roditelji djece iz Konjević Polja: Našem problemu još uvijek niko nije ozbiljno pristupio
Foto: Arhiv/Klix.ba
Iz Udruženja roditelja djece iz Konjević Polja smatraju kako vlasti naše države problem neuvrštavanja bosanskog jezika kao predmeta izučavanja u školama u RS-u ne shvataju ozbiljno, te kako nisu ni svjesni značaja ovog problema.
Djeca iz Konjević Polja i ovu školsku godinu umjesto u školu u Konjević Polju, svako jutro moraju putovati u improvizirani obrazovni centar u Novoj Kasabi.

Njihovi roditelji smatraju kako se to u doglednom vremenu neće promijeniti.

"Do polugodišta ne očekujemo nikakve promjene u pravcu rješavanja našeg problema. Naši političari se putem medija diče time da rade na tome, međutim, mi za sada nismo vidjeli nijedan zvanični dokument ili zahtjev političara prema vlastima RS-a", za Klix.ba je izjavio predstavnik roditelja djece iz Konjević Polja Muhizin Omerović.

Također ističu kako mnogi bh. političari još uvijek nisu svjesni značaja ovog problema.

"Ovo nije samo negiranje jednog jezika, ovo predstavlja i negiranje države Bosne i Hercegovine. Političari još nisu ni svjesni toga. Vjerovatno se neće aktivirati sve dok nešto slično ne osjete na vlastitoj koži, kao što smo mi i naša djeca", rekao je Omerović.

Vlasti RS-a insistiraju da se u školi u Konjević Polju umjesto bosanskog izučava
Vlasti RS-a insistiraju da se u školi u Konjević Polju umjesto bosanskog izučava "jezik bošnjačkog naroda". (Foto: SRNA)


S obzirom na početak grijne sezone i dolazak nižih temperatura upitali smo kakva je situacija u vezi sa grijanjem u obrazovnom centru u Novoj Kasabi s obzirom na to da se radi o improviziranom objektu.

"Zasad je sve uredu. Grijanje radi i u učionicama je toplo, međutim, najveći problem su plate nastavnika koji ovdje rade. Ukoliko se vlasti naše zemlje ne uozbilje ne vidimo neku svijetlu budućnost", istakao je Omerović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: