{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Roditelji djece iz Konjević Polja: Našem problemu još uvijek niko nije ozbiljno pristupio

1.10.2015. u 12:45
7
26
Roditelji djece iz Konjević Polja: Našem problemu još uvijek niko nije ozbiljno pristupio
7
Roditelji djece iz Konjević Polja: Našem problemu još uvijek niko nije ozbiljno pristupio
Foto: Arhiv/Klix.ba
Iz Udruženja roditelja djece iz Konjević Polja smatraju kako vlasti naše države problem neuvrštavanja bosanskog jezika kao predmeta izučavanja u školama u RS-u ne shvataju ozbiljno, te kako nisu ni svjesni značaja ovog problema.
Djeca iz Konjević Polja i ovu školsku godinu umjesto u školu u Konjević Polju, svako jutro moraju putovati u improvizirani obrazovni centar u Novoj Kasabi.

Njihovi roditelji smatraju kako se to u doglednom vremenu neće promijeniti.

"Do polugodišta ne očekujemo nikakve promjene u pravcu rješavanja našeg problema. Naši političari se putem medija diče time da rade na tome, međutim, mi za sada nismo vidjeli nijedan zvanični dokument ili zahtjev političara prema vlastima RS-a", za Klix.ba je izjavio predstavnik roditelja djece iz Konjević Polja Muhizin Omerović.

Također ističu kako mnogi bh. političari još uvijek nisu svjesni značaja ovog problema.

"Ovo nije samo negiranje jednog jezika, ovo predstavlja i negiranje države Bosne i Hercegovine. Političari još nisu ni svjesni toga. Vjerovatno se neće aktivirati sve dok nešto slično ne osjete na vlastitoj koži, kao što smo mi i naša djeca", rekao je Omerović.

Vlasti RS-a insistiraju da se u školi u Konjević Polju umjesto bosanskog izučava
Vlasti RS-a insistiraju da se u školi u Konjević Polju umjesto bosanskog izučava "jezik bošnjačkog naroda". (Foto: SRNA)


S obzirom na početak grijne sezone i dolazak nižih temperatura upitali smo kakva je situacija u vezi sa grijanjem u obrazovnom centru u Novoj Kasabi s obzirom na to da se radi o improviziranom objektu.

"Zasad je sve uredu. Grijanje radi i u učionicama je toplo, međutim, najveći problem su plate nastavnika koji ovdje rade. Ukoliko se vlasti naše zemlje ne uozbilje ne vidimo neku svijetlu budućnost", istakao je Omerović.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: