{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Robert Pleše: Moj otac koji je preminuo 2006. još se nalazi na biračkim spiskovima

20.9.2016. u 15:30
95
22
Robert Pleše: Moj otac koji je preminuo 2006. još se nalazi na biračkim spiskovima
95
Robert Pleše: Moj otac koji je preminuo 2006. još se nalazi na biračkim spiskovima
Robert Pleše
Vijećnik Naše stranke u Gradskom vijeću Sarajeva i Općinskom vijeću Robert Pleše objavio je da je njegov otac, koji je preminuo prije 10 godina, na biračkim spiskovima.
"Moj otac Mirko Pleše preminuo je 2006. godine. Od tada do dan-danas još uvijek nije skinut sa biračkih spiskova. Primijetio sam to nakon lokalnih izbora 2012. kada sam zatražio od općinskih službi da reaguju. Dvije godine kasnije, na općim izborima 2014. ponovo je bio na biračkom spisku i ponovo sam pokrenuo inicijativu da se njegovo, kao i ime ostalih preminulih građana, skine sa biračkog spiska. No, to do danas nije urađeno, te će i na prestojećim lokalnim izborima 2016. moj otac, kao i hiljade drugih preminulih građana BiH, ponovo biti na biračkim spiskovima, odnosno ponovo će postojati mogućnost da se manipuliše glasovima u njihovo ime", navodi Pleše.

Osim narušavanja legalnosti, on ističe da je još važnija ona ljudska dimenzija, a to je da se, kako poručuje, vlasti bešćutno i bezobrazno poigravaju i skrnave uspomene na naše najmilije.

"Ovom prilikom želim, jasno i glasno navesti odgovorne, a to su: općinske službe, matični uredi, općinske izborne komisije, CIPS i IDEEA. Konkretno u slučaju mog oca, najveći krivac je IDEEA, koja je sigurno dobila informaciju, jer sam lično pokrenuo postupak, ali nije očigledno ništa uradila. Apeliram ponovo, u svoje ime i u ime hiljada građana Bosne i Hercegovine, da državne službe i agencije rade posao za koji su debelo plaćene, i da nas više ne dovode u situaciju, gdje ćemo prilikom glasanja na biračkim spiskovima vidjeti imena našim mrtvih i misliti o tome ko će i kako će zloupotrijebiti njihov identitet, sve zbog toga da nečasno i nepravedno očuvaju plate i fotelje u koje su zasjeli. Takvima, koji su spremni na takav način da dobiju koji glas više na izborima, mogu poručiti samo jedno: Neka vas je stid i sram", poručio je Pleše.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: