{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rješenje je u novim izborima

F
17.3.2011. u 16:28
0
10
Rješenje je u novim izborima
0
Rješenje je u novim izborima
Sarajevo
Demokratski blok (SDUBiH, LDSBiH, Stranka penzionera BiH i E-5) rješenje aktuelne političke situacije vidi u novim izborima koji bi bili održani na novim osnovama, rečeno je danas na konferenciji za novinare održanoj u sjedištu SDUBiH u Sarajevu.
Predsjednici ovih stranaka zabrinuti su za budućnost BiH, posebno za njenu evropsku budućnost.

"Sklepana vlast ne daje BiH šansu za budućnost", kazao je predsjednik SDU-a BiH Nermin Pećanac te dodao da je građanima BiH dosta toga da "mala grupa ljudi maltretira većinu".

Pećanac je ustvrdio da čitava situacija oko (ne)konstituiranja vlasti nema apsolutno nikakve veze s platformama i programima već isključivo s ministarskim mjestima.

"Ovo nije sukob između Srba, Bošnjaka i Hrvata već sukob između bolesnih lidera koji ne vode računa o narodu već im narod treba isključivo za ostvarivanje ličnih ambicija", stav je lidera SDU-a BiH.

Predstavnicima medija obratio se i predsjednik Stranke penzionera BiH Mehmed Nurkanović koji je, uime ove populacije, izrazio zabrinutost trenutnom situacijom.

"Posebno su ugroženi penzioneri koji oduvijek revnosno izvršavaju sve svoje obaveze. Ukoliko Vlada i Parlament FBiH ne obezbijede povećanje penzija, uslijedit će protest koji će imati nesagledive posljedice", rekao je Nurkanović.

Lider LDS-a BiH Bojan Zec Filipović istakao je da Vlada FBiH, ako se formira danas, neće imati pravo na 100 probnih dana i da mora početi raditi odmah.

"BiH trebaju nove investicije, a da bi one došle, mora se raditi na političkoj stabilnosti i popravljanju sveukupnog imidža BiH", stav je Zeca Filipovića.

Demokratski blok spreman je pružiti alternativu postojećoj vlasti i intenzivno raditi na dobrobiti, stabilnosti i prosperitetu BiH i svih njenih građana, poruka je demokratskog bloka građanima BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: