Demokratski blok
0

Rješenje je u novim izborima

FENA
Sarajevo
Sarajevo
Demokratski blok (SDUBiH, LDSBiH, Stranka penzionera BiH i E-5) rješenje aktuelne političke situacije vidi u novim izborima koji bi bili održani na novim osnovama, rečeno je danas na konferenciji za novinare održanoj u sjedištu SDUBiH u Sarajevu.

Predsjednici ovih stranaka zabrinuti su za budućnost BiH, posebno za njenu evropsku budućnost.

"Sklepana vlast ne daje BiH šansu za budućnost", kazao je predsjednik SDU-a BiH Nermin Pećanac te dodao da je građanima BiH dosta toga da "mala grupa ljudi maltretira većinu".

Pećanac je ustvrdio da čitava situacija oko (ne)konstituiranja vlasti nema apsolutno nikakve veze s platformama i programima već isključivo s ministarskim mjestima.

"Ovo nije sukob između Srba, Bošnjaka i Hrvata već sukob između bolesnih lidera koji ne vode računa o narodu već im narod treba isključivo za ostvarivanje ličnih ambicija", stav je lidera SDU-a BiH.

Predstavnicima medija obratio se i predsjednik Stranke penzionera BiH Mehmed Nurkanović koji je, uime ove populacije, izrazio zabrinutost trenutnom situacijom.

"Posebno su ugroženi penzioneri koji oduvijek revnosno izvršavaju sve svoje obaveze. Ukoliko Vlada i Parlament FBiH ne obezbijede povećanje penzija, uslijedit će protest koji će imati nesagledive posljedice", rekao je Nurkanović.

Lider LDS-a BiH Bojan Zec Filipović istakao je da Vlada FBiH, ako se formira danas, neće imati pravo na 100 probnih dana i da mora početi raditi odmah.

"BiH trebaju nove investicije, a da bi one došle, mora se raditi na političkoj stabilnosti i popravljanju sveukupnog imidža BiH", stav je Zeca Filipovića.

Demokratski blok spreman je pružiti alternativu postojećoj vlasti i intenzivno raditi na dobrobiti, stabilnosti i prosperitetu BiH i svih njenih građana, poruka je demokratskog bloka građanima BiH.