|

"Demokratski blok" poziva na hitno formiranje vlasti u BiH

"Demokratski blok" poziva na hitno formiranje vlasti u BiH
0
F
FENA
16.2.2011. u 15:56
0
komentara
0

dijeljenja
"Demokratski blok" poziva na hitno formiranje vlasti u BiH Sarajevo
"Demokratski blok" koji čine Liberalno demokratska stranka (LSD) BiH, Socijaldemokratska unija (SDU) BiH, Evropska ekološka stranka (E-5) i Stranka penzionera (SPU) BiH pozvali su danas u Sarajevu stranke koje su na oktobarskim izborima dobile najviše glasova da formiraju vlast u BiH ili da, ukoliko to nisu u mogućnosti, zatraže nove izbore.
Ove stranke još ranije su potpisale Sporazum o zajedničkim principima političkog djelovanja pod nazivom "Demokratski blok", a danas su najavili da će najvjerovatnije oformiti koaliciju i da će se ovom bloku pridružiti i neke druge stranke.

Učinili su to, kako su naveli, zbog činjenice da pojedinačno mogu malo učiniti, ali da zajedničkim djelovanjem mogu doprinijeti principima i ciljevima za koje se zalažu kao što su zaštita životnog standarda, ekonomski razvoj, stabilizacija sigurnosne situacije itd.

Na pres-konferenciji koju su danas organizirali zajednički također su kazali da se više ne mogu kriviti samo građani za isto političko stanje u državi, jer su i stranke razjedinjene za što same snose odgovornost.

Nermin Pećanac, predsjednik SDUBiH, izrazio je nadu da će ovaj blok znati iskoristiti ono što građani žele, a Nermin Vila, predsjednik E-5, dodao je da ako do kraja 2011. godine ove četiri stranke budu imale potpisan čvrst koalicijski sporazum onda će se moći reći da je napravljen iskorak u formiranju kvalitetne demokratsko-građanske alternative.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.