Danas vas služi...
0

Rizzo Ruža konobarisanjem se zagrijavao za koncert

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U humanitarnu akciju "Danas vas služi...", koja se svake subote održava u sarajevskoj galeriji "Boris Smoje", uključio se i estradni umjetnik Rizzo Ruža.

"Izvolite, čime Vas mogu uslužiti? Treba li Vam pepeljara?", strpljivo i ljubazno se Rizzo obraćao gostima tokom sat vremena, koliko je u sklopu akcije preuzeo ulogu konobara. Kao i svi dosadašnji gosti-domaćini akcije, među kojima su bili Milan i Enis, Marjan Mijajlović, Miraj Grbić, "Mahaluše" i mnogi drugi, Rizzo je sat vremena radio kao konobar, a sav zarađeni novac u tom satu uplaćuje se "Otvorenoj mreži za liječenje Bosanaca i Hercegovaca".

"Zadovoljstvo mi je da mogu učestvovati u jednoj ovakvoj akciji. Učestvovao sam u mnogim akcijama, ali prvi put učestvujem u akciji ovog tipa", kazao nam je Rizzo, koji se odazvao akciji iako su u jeku pripreme za njegov koncert, koji će se održati 7. jula ispred BBI Centra u Sarajevu i koji poklanja svim fanovima povodom 15. godišnjice muzičke karijere.

"Vrijedno radimo na pripremi da sve bude kako treba. Pratit će me grupa 'Pakt 5' koja je prearanžirala moje pjesme u rockerskom stilu i koje odlično zvuče, bit će gostiju i svi ste pozvani. Pored toga, sve kolege bih pozvao da se odazovu ovoj i sličnim akcijama", poručio je Rizzo, te otišao da preuzme narednu narudžbu, kako bi se skupilo što više novca za liječenje oboljelih sugrađana u akciji koja se nastavlja i tokom ljeta i u kojoj je do sada skupljeno oko 5.000 KM.