Marjan prikupio 388 KM
0

"Čombe i Refko" u subotu konobarišu u galeriji B. Smoje

Sarajevo-x.com
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Glumci i muzičari Miraj Grbić i Goran Navojec bit će konobari-ugostitelji humanitarne akcije "Danas vas služi" u subotu, 23. aprila, u sarajevskoj galeriji B. Smoje.

Oni će sve goste galerije usluživati od 13 do 14 sati i sav pazar iz tog sata predati Otvorenoj mreži za liječenje oboljelih Bosanaca i Hercegovaca. Članovi benda "Karne", koji je nedavno proslavio svoju prvu godišnjicu, sa keceljom i tacnom okušat će se u konobarskom poslu, ali sa sobom neće imati cjenovnik jer gosti sami određuju koliko će platiti svoje piće.

Miraju i Goranu ovo će biti treći zajednički angažman nakon uloga Čombeta i Refke u seriji "Lud, zbunjen, normalan" i muzičara u bendu "Karne". Organizatori akcije pozivaju sve koji će subotu provesti u Sarajevu da se uživo uvjere u konobarske vještine i uslužnost dvojice glumaca i pomognu oboljelima.

Na internet stranici danasvassluzi.com mogu se pronaći najave ugostitelja, predložiti novi ugostitelj, a svi gosti moći će vidjeti čije liječenje je plaćeno doniranim novcem. Akciju "Danas vas služi" galerija B. Smoje organizuje uz podršku radio Kameleona i emisije Almira Čehajića Batka "Udri muški".

Sportski komentator Marjan Mijajlović prikupio je u svojih sat vremena konobarisanja 388 KM za liječenje oboljelih. U narednoj godini jednom sedmično ugostitelje galerije će na sat vremena mijenjati poznate ličnosti i prikupljati novac za oboljele građane Bosne i Hercegovine, najavljeno je.